Евгени Минчев се оказа очарован от проекта Ябълката на Цвятко

...
Евгени Минчев се оказа очарован от проекта Ябълката на Цвятко
Коментари Харесай

Ябълката на Сиромашки очарова Евгени Минчев в Пловдив

Евгени Минчев се оказа удивен от плана " Ябълката " на Цвятко Сиромашки. Това се разбра при срещата на светския лъв и скулптора, които се видяха в квартал " Капана ".

Минчев бе за два дни в Пловдив, като се оказа, че е дошъл под тепетата с влака, а през вчерашния ден си отпътува, още веднъж ползвайки услугите на БДЖ. " Лесно е да се пътува с " Ягуар " или с частен аероплан. Но кефът е да се возиш на трен. Харесвам монотонността на това транспортно средство. Във влака има друга просвета ", съобщи пред " Марица " лорд Минчев.

В " Капана " светилото от хайлайфа и неговият добър прочут Цвятко Сиромашки седнаха на по чаша кафе, до момента в който скулпторът запознаваше госта си с концепцията за екстравагантния фонтан под формата на ябълка до Джумая джамия.

" Като човек, който схваща от изкуство и колекционира изкуство, дръзвам да настоявам, че е добре да се поддържа този план, даже наложително. Най-съблазнителното в това нещо е, че създателите не чакат възнаграждение. Просто едно разрешение. Проектът не е чак толкоз голям, че да наложи да се събори къща или да пречи на нещо друго ", съобщи Минчев.

Визитата му в Пловдив бе поради взаимно присъединяване с изпълнителя и музикант Артур Надосян и финалистката от " Гласът на България " Сандра Александрова в понеделник вечер.

Той не бе пропуснат и от ловеца на парафи Стефчо Автографа. Чешитът се снабди с автограф от известния елит специалист, като съумя да го спипа в центъра на града.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР