Евгени Кафелников говори за разликите между съвременния тенис и ситуацията

...
Евгени Кафелников говори за разликите между съвременния тенис и ситуацията
Коментари Харесай

Кафелников: Моето поколение можеше да пие цяла нощ в клуба преди мач; няма я романтиката

Евгени Кафелников приказва за разликите сред актуалния тенис и обстановката в Тура през 90-те години на предишния век, когато се състезаваше тогавашната първа ракета на света. Бившият първенец от Аустрелиън Оупън разкрива, че тогава тенисистите надалеч не са били същите свръхатлети, които следим сега и в действителност са си разрешавали да излизат и да се забавляват дружно преди значими мачове, което в днешни дни наподобява немислимо:

" Играчите от моето потомство можеха умерено да прeкарат цяла нощ по клубовете в Париж, Монте Карло или Ню Йорк, до момента в който са на шампионата и на идната заран да излязат на корта за своите мачове. Не споделям, че ни е било процедура, само че беше обикновено да ни се случва понякога, до момента в който в този момент е безусловно невероятно нещо сходно да се случи, в случай че не се казваш Ник Кирьос.

Сега професионализмът е изведен на напълно друго равнище, само че някак всичко стана прекомерно механизирано, няма същата романтика и другарствата в тениса изчезнаха. Конкуренцията и съперничествата стават все по-яростни, до момента в който за мен нямаше никакъв проблем да изляза на вечеря с някой от моите противници и съм го правил доста постоянно. А по какъв начин играех с махмурлук? Много е елементарно за пояснение - просто бях млад и на сутринта всичко беше наред. Това е един неповторим интервал в моя живот, който в никакъв случай няма да не помни " - признава някогашният номер едно в Youtube канала на Best Tennis Podcast.

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР