Eвгени Иванов е един от емблематичните състезатели в българския волейбол.В

...
Eвгени Иванов е един от емблематичните състезатели в българския волейбол.В
Коментари Харесай

Евгени Иванов - Пушката: Един треньор ми каза, че няма да стана футболист и ме заведе в залата

Eвгени Иванов е един от емблематичните състезатели в българския волейбол.

В изявление за прадаването " Зала на славата " по Българска национална телевизия той споделя за първия си допир с волейболна топка. 

" Сестра ми играеше волейбол. Аз гледах в залата и тогава за първи път допрях топка. Решиха да ме запишат да упражнявам волейбол, тъй като бях живо дете. Един треньор ме видя в двора на учебното заведение, до момента в който упражнявам футбол. Той ми сподели, че няма да стана футболист и ме заведе в залата ", описа той.

Прякорът му също е запаметяващ се - " Пушката ". Но и той има своята непредвидена и неволейболна история

" Треньорът Николай Адамов споделяше, че е кофти спорт, тъй като волейболистът би трябвало да прави всичко. На една подготовка един сътрудник ми сподели, че съм като пушка - всичко ми се получава. Прякорът в действителност произлиза от гимнастиката ", добавя той.

Евгени реализира голям триумф рано в кариерата си. През 1991 година година той е част от българския народен тим, който изненадва всички и става международен първенец за младежи на шампионата в Кайро. Той е един от играчите с най-продължително наличие в представителния ни отбор.

В богатата му визитка личат участия на Олимпийските игри в Атланта през 1996 година и в Пекин през 2008 година, както и бронзови медали от международното състезание в Япония през 2006 година и Световната купа още веднъж в азиатската страна година по-късно.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР