Евертън загуби у дома от Тотнъм с 2:6 в последния

...
Евертън загуби у дома от Тотнъм с 2:6 в последния
Коментари Харесай

Дъжд от голове за зрелище в Ливърпул преди Коледа

Евертън загуби вкъщи от Тотнъм с 2:6 в последния мач от 18-ия кръг на Висшата лига преди Коледа. Срещата на „ Гудисън Парк “ в Ливърпул се трансформира в същинско представление с дъжд от голове, а след нейния край „ шпорите “ се приближиха единствено на две точки зад първенеца Манчестър Сити, който в събота сензационно падна с 2:3 от гостуващия Кристъл Палас и изостана на 4 точки от водача Ливърпул, написа Блиц.

„ Карамелите “ започнаха по-добре и можеха да поведат още в 10-ата минута, когато Ричарлисон стреля неопределено с глава след центриране на Уолкът. Гостите отвърнаха с рисков удар на Хари Кейн, само че топката мина над гредата, а по-късно вратарят Пикфорд отрази и шут на Трипиър.

„ Шпорите “ таман взеха самодейността и тъкмо в този миг домакините поведоха. Тио Уолкът (21) се разписа за 1:0 след пас на Сигурдсон, който направи пробив в наказателното поле. Хари Кейн съвсем незабавно имаше късмет да изравни, само че още веднъж шутира неопределено. Секунди по-късно Калвърт-Люин прати топката в мрежата зад Лорис за повторно след удар с глава, само че голът му бе анулиран поради нарушаване в офанзива.

Тотнъм изравни посредством Хьон Мин Сон (27), който се възползва от недоразумение сред Пикфорд и Зума и вкара на празна врата за 1:1. Гостите продължиха да са по-активни и направиха цялостен поврат с гол на Деле Али (35), който направи добавка, откакто Пикфорд бе отразил удар на Сон. До почивката „ шпорите “ усилиха задатъка си с попадение на Хари Кейн (42), който също направи добавка. Преди това Трипиър стреля от фаул, а топката се удари в гредата.

Шоуто продължи и при започване на втората част, когато противниците небрежно си размениха по един гол. Кристиан Ериксен (48) направи резултата 1:4 с хубав удар, а Гилфи Сигурдсон (51) бързо наказа някогашния си отбор и понижи на 2:4. Това обаче бе всичко, което „ карамелите “ реализираха в този мач. Головата фиеста обаче продължи с още две попадения в тяхната врата. Хьон Мин Сон (61) вкара за 2:5 след подаване на Ерик Ламела, а по-късно асистира на Хари Кейн (74), който оформи крайния резултат.

След 14-ата си победа за сезона Тотнъм събра 42 точки на третата позиция и се приближи на 2 зад втория Манчестър Сити, откъсвайки се и на пет пред градските противници Челси и Арсенал. Евертън записва шеста загуба, като има още шест победи и шест ремита в шампионата, заемайки 11-о място с 24 точки.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР