Евертън шокира шампиона Ливърпул с 2:0 на „Анфийлд“ в градско

...
Евертън шокира шампиона Ливърпул с 2:0 на „Анфийлд“ в градско
Коментари Харесай

Проблемите на Ливърпул се задълбочават все повече

Евертън шокира първенеца Ливърпул с 2:0 на „ Анфийлд “ в градско дерби №236 посред им от 25-ия кръг и му нанесе четвърта поредна загуба във Висшата лига. Ричарлисон (3) и Гилфи Сигурдсон (83-дузпа) осъществиха головете за първата победа на „ карамелите “ на този стадион през сегашния XXI век. Те не бяха печелили на това оборудване от 1999 година насам в 25 следващи гостувания.

Срещата стартира ужасно за гостите, които поведоха още в 3-ата минута с гол на Ричарлисон, който се разписа с диагонален удар след пас на Хамес Родригес. „ Червените “ подвигнаха оборотите след гола, само че не съумяха да застрашат съществено вратата на Джордан Пикфорд.

В 17-ата минута Хамес Родригес шутира от директен свободен удар към вратата на Алисон Бекер, който обаче не се затрудни. Майкъл Кийн по-късно се намеси ослепително и блокира удар на играещия мач №200 с екипа на Ливърпул Роберто Фирмино, а в 20-ата минута Пикфорд направи отлично избавяне след удар от въздуха без подготовка на капитана на домакините Джордан Хендерсън.

Натискът на „ алените “ се ускори, а в 22-ата минута Трент Александър-Арнолд шутира доста мощно отдясно, само че Пикфорд с една ръка мазета в корнер. Три минути по-късно Хендерсън получи разтежение и трябваше да бъде наложително сменен, само че се завърна на терена и продължи игра. Само минута по-късно Натаниел Филипс влезе на негово място.

В 33-ата минута Алисон избави ослепително удар на Шеймъс Колмън с глава. След корнера Люка Дин нанесе удар отляво, само че настрана от вратата на домакините. След това и Филипс насочи удар с глава след центриране от фаул, само че топката отиде настрана от вратата на Пикфорд.

Скоро след начало на втората част Садио Мане насочи удар с глава, само че право в ръцете на Пикфорд. Натискът на домакините се засилваше и в 51-ата минута Мане за повторно насочи удар с глава, само че неопределено. Две минути по-късно Майкъл Кийн блокира рисков удар на Мане, а в 56-ата минута и Пикфорд още веднъж избави след удар на Роберто Фирмино.

В 62-ата минута резервата Сигурдсон шутира към вратата на британския първенец, само че Алисон Бекер улови. Седем минути по-късно Мохамед Салах изпусна най-сериозното състояние в срещата за домакините, откакто излезе самичък против Пикфорд, който за следващ път избави.

Евертън провежда доста рискова контраофанзива в 80-ата минута. Том Дейвис пусна доста добър пас към Ричарлисон, който изведе Доминик Калвърт-Люин, той стреля, само че Алисон избави удара му, след което нападателят на Евертън бе препънат от Трент Александър-Арнолд. Съдията Крис Кавана свири дузпа за „ карамелите “, а по-късно прегледа обстановката с VAR и удостовери своето решение.

Наказателният удар бе осъществен от Гилфи Сигурдсон в 83-ата минута.

Пред Роберто Фирмино се откри не неприятна опция в 85-ата минута, само че ударът му не бе прецизен. Джордан Пикфорд направи чудесно избавяне в третата минута на добавеното време на мача, когато отрази удар на Вайналдум.

Ливърпул и Евертън са шести и седми с по 40 точки, като „ алените “ са едно място по-напред поради по-добрата голова разлика. Воденият от Карло Анчелоти тим обаче е с мач по-малко.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР