Евертън постигна втора поредна победа в Премиър лийг, след като

...
Евертън постигна втора поредна победа в Премиър лийг, след като
Коментари Харесай

Евертън се справи с десетима от Лестър за втора поредна победа

Евертън реализира втора поредна победа в Премиър лийг, откакто надви с 2:1 над Лестър на " Кинг Пауър Стейдиъм ", с помощта на което се изравни по точки с днешния си противник. Ричарлисон изведе " карамелите " напред още в седмата минута, само че Рикардо Перейра (40') изравни преди почивката. В 63-тата минута Лестър остана с човек по-малко, откакто Уес Морган бе изпъден за повторно в последните си три мача във Висшата лига.

Клоп Пюел заложи на същите 11, които стартираха при успеха над Нюкасъл преди седмица.

Голямата вест в състава на " карамелите " бе, че Бернард стартира за първи път като титуляр в Премиър лийг. Ричарлисон водеше офанзивата на гостите.

Именно тази бразилска двойка бе в центъра на събитията в седмата минута, когато Бернар финтира и центрира подло, Шмайхел боксира, само че топката стигна Ричарлисон, който нямаше проблем да приключи на далечната греда. Само две минути по-късно Сигурдсон бе покрай това да удвои след центриране на голмайстора на първия гол, само че Морган го изпревари и почисти в корнер.

Постепенно домакините заиграха по-добре и в 36-ата минута Варди пропусна добра опция да изравни. Това обаче се случи в 40-ата минута, когато " лисиците " проведоха мълниеносна контра. Ихеаначо се измъкна от Гай и откри Рикардо Перейра. Португалецът, който през днешния ден чества рожден ден, се оправи с Кени и стреля под плонжа на Пикфорд - 1:1. Само две минути по-късно стражът на Евертън избави удар с глава на Варди.

В 63-тата минута домакините останаха с човек по-малко, откакто Морган получи преувеличен втори жълт картон за нарушаване против Ричарлисон.
Gylfi Sigurdsson has become the 2nd Icelandic player to reach 50 PL goals, after Eidur Gudjohnsen (55) pic.twitter.com/zv4miqo5Ao
— Sky Sports Statto (@SkySportsStatto) October 6, 2018 Евертън се възползва от това и стигна до успеха в 77-ата минута след страховит удар на Гилфи Сигурдсон от към 25 метра. Това бе гол №50 за исландеца в Премиър лийг.

В добавеното време Амарти пропусна доста добра опция да донесе точката на " лисиците ", само че стреля с глава настрана от вратата.

Лестър и Евертън заемат надлежно девето и десето място с актив от 12 точки.

СТАТИСТИКА ТУК!
МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА ТУК!
КЛАСИРАНЕ ТУК!
Премиър лийг 8 кръг, събота 6 октомври  Лестър 1:2краен резулат  Евертън
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР