Евертън победи с 2:1 като гост Лийдс и спря възхода

...
Евертън победи с 2:1 като гост Лийдс и спря възхода
Коментари Харесай

Ефективността беше голямото оръжие на Евертън на Елънд Роуд

Евертън победи с 2:1 като посетител Лийдс и спря възхода на новака във Висшата лига. Гилфи Сигурдсон откри резултата в 9-ата минута, а Доминик Калвърт-Люин в 41-ата удвои преднината на " карамелите ". Почетното попадение за Лийдс вкара Рафиня малко след почивката.

В класирането Евертън е на 6-о място с 36 точки, а Лийдс има 29 точки и се намира на 11-а позиция. Отборът на Марсело Биелса може да съжалява за пропуските си, а Карло Анчелоти би трябвало да е удовлетворен от превъзходните намеси на аварийния вратар Робин Олсен.

Лийдс реализира две следващи победи на непознат терен, които възвърнаха самочувствието на отбора след неувереното начало на годината. Биелса се надяваше положителната серия да продължи, само че Евертън дойде с упоритостта да навакса изгубените точки от домакинското проваляне против Нюкасъл.

" Карамелите ", които играят по-силно отвън " Гудисън Парк ", излязоха без титулярния си пазач Джордан Пикфорд. Английският национал е контузен и мястото му зае Робин Олсен. Андре Гомеш, Бен Годфри и Мейсън Холгейт бяха другите нови имена в стартовия състав, а на пейката остана привлеченият преди броени дни Джошуа Кинг.

Биелса не можеше да разчита на Родриго Морено и това даде опция от първата минута да стартира Матеуш Клих. Атаката на домакините водеше Патрик Бамфорд, подкрепян от фланговете от Рафиня и Джак Харисън.

Евертън взе ранен задатък с гол на Сигурдсон. Исландецът вкара в 9-ата минута след центриране на Люка Дин, а офанзивата стартира от хубаво дълго подаване на Андре Гомеш. Още в идната офанзива на гостите Доминик Калвърт-Люин можеше да удвои, само че Илан Меслие избави.

В 20-ата минута Езджан Алиоски стреля красиво от въздуха, само че топката срещна гредата. Лийдс несъмнено доминираше в този интервал от дуела, а Робин Олсен се намеси добре след шут на Паскал Струйк.

Въпреки натиска на домакините, Евертън нанесе втори удар в края на полувремето. " Карамелите " се възползваха от слабостта на Лийдс при статични положения и Калвърт-Люин се разписа с лекост, откакто Сигурдсон центрира от корнер, а Бен Годфри продължи топката към голмайстора на гостите.

Премиър лийг 22 кръг, сряда 3 февруари  Лийдс Юнайтед 1:2краен резулат  Евертън
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР