Евертън направи огромна крачка към спасението си, след като разби

...
Евертън направи огромна крачка към спасението си, след като разби
Коментари Харесай

Евертън разпиля като гост Брайтън с най-силния си мач от много време насам и направи огромна крачка към спасението си

Евертън направи голяма крачка към спасението си, откакто разруши с 5:1 като посетител Брайтън в мач от 35-ия кръг на Премиър лийг. В герои за “карамелите ” се трансфораха малиецът Абдулай Дукуре (1’, 29’) и Дуайт Макнийл (76’, 90+6’), които осъществиха по две попадения за отбора си, а автогол си вкара и стражът на “чайките ” Джейсън Стийл (35’). За Брайтън се разписа аржентинският национал Алексис Мак Алистър (79’).

Мачът стартира чудесно за гостите, които осъществиха още в 34-тата секунда на мача. Доминик Калвърт-Люин проби отдясно и подаде към Абдулай Дукуре, който осъществя за 0:1 в самото начало на мача. Евертън продължи по-добра си игра и нанесе втори удар. В 29-ата минута след добра контраофанзива Дуайт Макнийл нахлу отляво и центрира към Дукуре. Малиецът откри отлично топката от воле и осъществя втория си гол в мача за 0:2.

Шест минути по-късно пристигна и третото попадение за “карамелите ”. При нова добра офанзива на Евертън, Дуайт Макнийл навърза няколко футболисти на Брайтън и насочи шут, който се удари във вратаря на Брайтън Джейсън Стийл и влетя в мрежата.

През втората част Брайтън опита да върне най-малко почетно попадение, като мениджърът на “чайките ” Роберто де Дзерби направи цели 4 смени на почивката. Така при започване на втората част влезлият след почивката Соли Марч от домакините имаше комфортна опция, само че шутът му бе избавен от Джордан Пикфорд.

Въпреки посъбуждането на Брайтън обаче след нова страхотна контра направилият отличен мач Дуайт Макнийл получи добра топка от Алекс Иуоби финтира отбраната на “чайките ” и вратаря Стийл и с лекост чукна топката в мрежата за 0:4 в 76-ата минута. Три минути по-късно аржентинският национал Алексис Мак Алистър вкара почетното попадение за домакините за 1:4. В последните секунди на мача феноменалният в този мач Дуайт Макнийл направи страховит самостоятелен рейд и с бомбен шут с левия крайник оформи крайното 1:5 за “карамелите ”.

Така Евертън записа едвам втората си победа в последните си 12 мача, като това бе първи триумф като посетител в Премиър лийг от октомври предходната година, когато завоюваха с 2:1 Саутхамптън. С успеха “карамелите ” се измъкнаха от зоната на изпадащите и изпревариха Лестър и Лийдс, като тимът  към този момент е с 32 точки - с две повече от съперниците си за оцеляване. Брайтън пък записа първо проваляне в последните си шест семейства, като тимът остава на 7-о място, като пропусна да изпревари Тотнъм.

Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР