Евертън и Астън Вила не успяха да се победят и

...
Евертън и Астън Вила не успяха да се победят и
Коментари Харесай

Евертън и Астън Вила си дадоха здрава битка, но головете останаха мираж

Евертън и Астън Вила не съумяха да се победят и приключиха наедно при резултат 0:0 в среща от 21-ия кръг на британската Висша лига. Двата тима си дадоха крепко борба на „ Гудисън Парк “ и имаше обстановки за го и пред двете порти, во в последна сметка нулите на таблото останаха и след последния съдийски сигнал.

Гостите притиснаха своя противник и в 18-ата минута съумяха да вкарат топката в мрежата на „ карамелите “. Алекс Морено стреля от границата на наказателното поле и тя влезе в долния десен ъгъл на вратата. Попадението обаче не бе зачетено, защото ВАР прегледът сподели, че е имало засада.

В 28-ата минута Леон Бейли стреля рисково, само че Джордан Пикфорд съумя да избави и мазета в ъглов удар. Евертън отговори с удар на Арнаут Данжума в 36-ата минута, само че бранител на Вила го блокира.

Малко преди почивката домакините имаха късмет да отбележат. Доминик Калвърт-Люин бе покрай отбелязването на попадение, само че Емилиано Мартинес избави.

През втората част ситуациите бяха по-малко. В 62-ата минута Данжума получи страховит пас и стреля, само че изпрати топката в навън.

В заключителните минути Астън Вила сътвори две следващи положителни голови благоприятни условия. Първо, в 86-ата минута гостите направиха добра офанзива отлято и топката стигна до Мати Кеш, който стреля от преференциална позиция, само че Виталий Миколенко се хвърли в краката му и го блокира. Последва удар на Джон МакГин, който стигна до отскочилата топка, само че и неговият шут бе избавен.

Минута по-късно резервата Йон Дуран засече центриране отдясно, само че топката мина около вратата.

Евертън също прати топката във вратата в 89-ата минута, само че гол нямаше. Тогава Абдулай Дукуре бе изведен зад отбраната на Астън Вила и съумя да означи, само че попадението не бе зачетено поради засада.

В даденото от рефера продължение Дуран още веднъж бе покрай гола, само че изпрати топката в навън, откакто засече с глава центриране отляво на Морено.

В класирането Евертън остава тъкмо над рисковата зона, на 17-а позиция, със 17 точки, до момента в който Астън Вила е трети с 43 пункта. За „ карамелите “, които нямат триумф към този момент в четири следващи мача от Висшата лига, следва домакинство на Кристъл Палас в преиграването на дуела от третия кръг във ФА Къп, а по-късно гостуват на Фулъм в шампионата. Бирмингамци пък гостуват на Челси в среща от четвъртия кръг на ФА Къп, след което одобряват Нюкасъл в шампионата.

Neither side could make a breakthrough at Goodison Park ⚖️
— Premier League (@premierleague)
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР