Евентуалното участие на крайнодясната Партия на свободата в бъдещата управляваща

...
Евентуалното участие на крайнодясната Партия на свободата в бъдещата управляваща
Коментари Харесай

Европа не иска националисти на власт в Австрия, те са заплаха за предстоящото австрийско председателство на ЕС


Евентуалното присъединяване на крайнодясната Партия на свободата в бъдещата ръководеща коалиция в Австрия основава напрежение измежду европейските водачи, които са съществено обезпокоени изключително на фона на идното председателство на Виена в Европейски Съюз през втората половина на 2018 година Това се споделя в разбор на водещото австрийско издание „ Курир “.

[b]Вестникът показва, че водачите на Европейската национална партия /ЕНП/ имат огромни упования от Себастиан Курц, спечелилия на парламентарните избори в Австрия.

Водещите фигури в ЕНП ще се съберат на 19 октомври в Брюксел преди срещата на върха на Европейския съюз, на която Курц ще би трябвало да отговори на всички техни въпроси.[/b] Там ще участват немският канцлер Ангела Меркел, президентът на Европейски Съюз Доналд Туск, ръководителят на Европейска комисия Жан-Клод Юнкер, ръководителят на Екологичен потенциал Антонио Таяни, испанският и унгарският министър председатели Мариано Рахой и Виктор Орбан. Всъщност множеството страни-членки в Европейски Съюз се ръководят от десни политици, социалдемократите са една шепа, отбелязва изданието.

[b]Лидерите ще честват, само че и ще подлагат на критика Курц за опцията да направи коалиция сред неговата Австрийска национална партия и крайнодясната Партия на свободата.[/b]

Те са изключително обезпокоени от скептичното и негативно отношение на Партията на свободата към Евросъюза, чиито евродепутати седят в Европарламента дружно с антиевропейски настроените си сътрудници от групата на Льо Пен.

Ако попитате какво избират институциите на Европейски Съюз в Брюксел, можете да чуете следния отговор: „ По-добре една да бъде формирана коалиция сред консерваторите и социалдемократите, в сравнение с сред консерваторите и крайната десница. И в случай че питате за какво? Отговорът е: Тъй като тази държавна коалиция ще докара до по-надежден курс за Европа ”.

[b]Има опасения, че Австрия може да “обърка “ своето председателство на Европейски Съюз през втората половина на 2018 с присъединяване на евроскептичната Партия на свободата, акцентира „ Курир “. Изданието напомня, че председателството на Виена ще съвпадне с решаването на значими задания, измежду които са договарянията за Брекзит, бюджета на Европейски Съюз и бъдещето на съюза като цяло.[/b] /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР