“Евентуалното членство на Украйна в НАТО и ЕС е просто

...
“Евентуалното членство на Украйна в НАТО и ЕС е просто
Коментари Харесай

Алексей Арестович, съветник на Зеленски: Победата над Русия ни е обещана

“Евентуалното участие на Украйна в НАТО и Европейски Съюз е просто условност, тъй като “де факто” сме членове”, сподели Алексей Арестович, консултант на президента Зеленски.

“Киев е към този момент " де факто " член на водения от Съединени американски щати боен алианс, който даде обещание да ни помогне да спечелим спора с Русия, а ние към този момент се присъединихме към самодейността Trimarium (Триморие), която е последната врата към Европейски Съюз.” - сподели още Арестович в изявление за деятеля Марк Фейгин.

В диалог с съветският ютюбър и деятел Марк Фейгин, Арестович призна, че се съмнява, че НАТО и Европейски Съюз са подготвени да одобряват Украйна, само че това нямало значение.

“Самото приемането на статут на кандидат-член дава на Украйна достъп до фондовете за развиване на Европейски Съюз, с които Полша построи своята инфраструктура”, сподели съветникът на Зеленски. “Нещо повече, Киев преди малко направи още един остроумен ход, влизайки в “Триморието”, добави Арестович.

“Превърнахме се в 13-тата страна от самодейността “Триморие”. Това значи достъп до пари, превоз, сигурност в морето, инфраструктура. А 12 страни от “Триморието” са членове на Европейски Съюз. Тоест съвсем половината от страните от Европейски Съюз. Това значи, че нашата интеграция с Европейски Съюз е отишла доста по-далеч, в сравнение с мнозина сега оценяват” - твърди Арестович.

Това се отнася до изказването на полския президент Анджей Дуда от вторник, в което се споделя, че групата е основала специфичен статут на " партньорство с присъединяване " за Украйна.

Създадена от Полша и Хърватия през 2016 година, с цел да покрие зоната сред Балтийско, Черно и Адриатическо море, самодейността “ Триморие” се разшири до Австрия, Унгария, Чехия, Словакия, Румъния, България, Латвия, Литва, Естония и Словения.

Арестович продължи, като сподели на Фейгин, че Украйна е " в действителност член " на НАТО.

“Въпреки че не сме публично част от НАТО и член 5-и от контракта не се отнася до нас, повече от 50 страни в ръководената от Съединени американски щати контактна група по защитата на Украйна дадоха обещание на украинския министър на защитата Алексей Резников, че „ в никакъв случай, в никакъв случай “ няма да разрешат на Киев да загуби войната” – твърди още Арестович.

“Министърът на защитата на Съединени американски щати Лойд Остин " добави черешката на тортата ", добави Арестович, като сподели, че " няма подозрение, че ще доведат Украйна до победа ".

Съветникът на Зеленски постоянно присъстваше по украинските малките екрани като от време на време разкриваше сензитивна информация, преди тя да може да бъде публично доказана, като да вземем за пример загубата на година Лиман в Донбас предишния месец, както и бруталната засегнатост по адрес на Хенри Кисинджър и други представители на Запада, които приканиха Украйна да подписа мир с Москва.

Само преди няколко седмици Арестович се озова в центъра на скандал, откакто назова представителите на ЛГБТ+ “хора с девиации “, след което подкрепяната от Запада организация „ Киев Прайд “ изиска Зеленски да го уволни.

Източник " Гласове ", превод Владислав Наков

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в!

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР