Евентуално връщане на окупираните от Русия територии на Украйна е

...
Евентуално връщане на окупираните от Русия територии на Украйна е
Коментари Харесай

Папата уклончив дали Русия да върне окупираните територии на Украйна

Евентуално връщане на окупираните от Русия територии на Украйна е " политически проблем ", който би трябвало да бъде решен и от двете страни . Това съобщи папа Франциск в първия си обществен коментар по отношение на настояването на Украйна той да поддържа нейния проект, изискващ цялостно евакуиране на съветските сили, оповестява " Ройтерс ".

Главата на Римокатолическата черква не зае позиция по отношение на връщането на територии като главно изискване за мир - нещо, за което упорстват Украйна и доста от нейните западни поддръжници.

В изявление за телевизия " Телемундо " Франциск беше запитан два пъти дали Русия би трябвало да върне териториите. Първия път той не отговори на тази част от въпроса, само че когато беше запитан още веднъж, отвърна, че това е политически въпрос.

" Мирът ще бъде реализиран, откакто те могат да беседват между тях, лице в лице или посредством медиатори. Ако не беседват, това е политически въпрос ".
 Зеленски към папа Франциск: Не може да има тъждество сред жертва и агресор
Зеленски към папа Франциск: Не може да има тъждество сред жертва и агресор

Помолих да осъди съветските закононарушения в Украйна

На 13 май украинският президент във Ватикана и го помоли да поддържа, за който украинският водач неведнъж е заявявал, че не предстои на преговаряне.

Планът планува възобновяване на териториалната целокупност на Украйна , евакуиране на съветските войски, преустановяване на военните дейности и възобновяване на държавните граници на страната.

В началото на войната папата се опита да схване по-балансиран метод с вярата да бъде медиатор, само че след това стартира, сравнявайки ги с някои от най-тежките закононарушения против Украйна през руско време.
 Папата се застъпи за
Папата се застъпи за " креативен старания за създаване на мир " в Украйна

Тази позиция резонира с линията на Будапеща

Франциск съобщи, че украинската страна " не получава вяра " с вероятностите за ходатайство, само че добави, че страните, подкрепящи Украйна, са формирали " доста мощен " блок.

Папата изиска от кардинал Матео Дзупи - ръководител на Италианската епископска конференция, в опит да се приключи войната.

Дипломатически източник разкри, че Дзупи ще се опита да се срещне поотделно със Зеленски и съветския президент Владимир Путин.
 Папа Франциск: Войните са закононарушение против Бога и човечеството
Папа Франциск: Войните са закононарушение против Бога и човечеството

Той направи забележката си в годишната си тирада
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР