Евентуално премахване и отпадане на зеления сертификат би могло да

...
Евентуално премахване и отпадане на зеления сертификат би могло да
Коментари Харесай

Премиерът обяви при колко ваксинирани ще премахнат зеления сертификат

Евентуално унищожаване и отпадане на зеления документ би могло да се чака при постигане на най-малко 70% имунизирани хора в България, съобщи министър председателят Кирил Петков пред публицисти в коридорите на Народното събрание след блицконтрола.

" Нашата задача би трябвало да бъде над 50% имунизирани, в случай че желаеме да имаме някакво равнище на отбрана, а доста бих се радвал да достигнем и 70%, тъй че това да ни даде опцията да махнем документите ", добави Петков и още един път повтори, че това държавно управление няма да вкара наложителна имунизация.

" Искаме да премахнем зелените документи. Но това да се случи, когато равнищата на отбрана на популацията са толкоз високи, че виждаме, че нямаме здравен проблем в лечебните заведения, че не се запълват интензивните кревати. Тогава всички имаме вяра, че би трябвало да живеем с отворена опция бизнесите да си правят работата, учебните заведения да образоват, само че това не би трябвало да бъде с цена на човешки животи. Единственият метод да го реализираме е да стигнем равнища на имунизация от най-малко 70% ", разясни той.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР