Евентуално отказване на Григор Димитров от турнира по тенис в

...
Евентуално отказване на Григор Димитров от турнира по тенис в
Коментари Харесай

София на път да остане без елитен тенис

Евентуално отричане на Григор Димитров от шампионата по тенис в София, който ще стартира след седмица, ще съсипе така и така недобрата организацията на надпреварата. Подобно развиване ще докара до срив в интереса, което ще се отрази на продажбата на билети и телевизионния рейтинг. Голяма част от хората, които към този момент са си закупили билети, ще останат разочаровани, а спонсорите, заели се с шампионата, също няма да са удовлетворени.
 Пресконференция на Григор Димитров преди шампионата в София @@@
Имиджът на Григор бе употребен съществено в рекламната акция на шампионата и в случай че той не играе в " Арена Армеец ", това ще бъде сериозен удар. Късметът с блестящите изяви в Австралия на корееца Хьон Чун и промоциите с неговото име също може да се окажат напразни. Чун се отхвърли по време на полуфинала против Роджър Федерер в Мелбърн заради контузия и присъединяване му в София надалеч не е несъмнено. Ако и той откаже присъединяване, равнището на шампионата ще бъде несравнимо по-слабо от предходната година.
 Агентът на Чонг изясни какви са проблемите му
Така след отдръпването на предходния основен спонсор " Гаранти Коза ", проблемите пред президентът на Българската тенис федерация Стефан Цветков, който се е заел с организиранията на шампионата, не престават. Позициите му в интернационалните тенис организации, които стават все по-големи през последните години, явно не му оказват помощ в този случай.
 Пресконференция за шампионата @@@
Всичко това ще сложи и под сериозна въпросителна бъдещето на шампионата, чийто контракт изтича с това издание и вероятността да остане в София е минимална. И това са случва, макар че БФ Тенис получава сериозна финансова поддръжка от страната и Министерството на младежта и спорта, т.е. от данъкоплатците.
 Пресконференция за шампионата @@@
Освен това Григор Димитров през вчерашния ден намерено съобщи, че и през тази година не счита да играе за България в шампионата за “Купа Дейвис”, нещо което звездите на международния тенис, като Роджър Федерер, Новак Джокович, Стан Вавринка, Рафаел Надал и други вършат на драго сърце за своите страни. Стефан Цветков за поредна година не съумя да убеди Гришо, че присъединяване за националния тим на България не носи точки за ATP, само че пък прави всички българи горди и обединени като нация.
 Григор бе спрян на четвъртфиналите @@@
Миналата седмица бяха раздадени стипендии от фонда на шампионатите от Големия шлем и ITF, като финансова помощ получи и първата ни ракета при дамите Виктория Томова. Директорът на Откритото състезание на Австралия Крейг Тайли разяснява, че се финансират тенисисти от страни, в които локалните федерации не съумяват да поддържат надарените си играчи, измежду които явно е и БФ Тенис.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР