Евентуалната продажба на бургаската рафинерия Лукойл“ ще трябва да бъде

...
Евентуалната продажба на бургаската рафинерия Лукойл“ ще трябва да бъде
Коментари Харесай

Евентуалната продажба на Лукойл Нефтохим ще се случи след одобрение на 2/3 от народните представители

Евентуалната продажба на бургаската рафинерия „ Лукойл “ ще би трябвало да бъде утвърдена от Народното събрание. Това е записано публично в проекторешение, което е импортирано в деловодството на Народното събрание с подписите на Кирил Петков, Христо Иванов Делян Пеевски и Бойко Борисов.

В плана на документа не е упомената категорично „ Лукойл Нефтохим “, само че рафинерията ще попадне под готвените регулации за продажба или прекачване на дялове или акции от „ комерсиално сдружение, опериращо обекти на сериозна инфраструктура, обвързвана с производството на петрол “.

Предвижда се сходна договорка да бъде допустима само след утвърждението на две трети от болшинството в Народното събрание (или 160 национални представители).

„ Мотивът е, че по този начин ще се подсигурява националната сигурност и " ще се обезпечи цялостна бистрота както във връзка с собствеността, по този начин и на капиталите на кандидат-купувачите ", пишат вносителите.

Миналата седмица, която е притежател на рафинерията в Бургас за пръв път разгласи публично, че обмисля продажбата на активите си в България.

·
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР