Евентуална среща между президентите на САЩ и Русия Джо Байдън

...
Евентуална среща между президентите на САЩ и Русия Джо Байдън
Коментари Харесай

Белият дом: Среща Байдън - Путин определено не се планира

Евентуална среща сред президентите на Съединени американски щати и Русия Джо Байдън и Владимир Путин " несъмнено " не се възнамерява сега, съобщи говорителката на Белия дом Джен Саки, представена от международните организации.

По думите на говорителката на Байдън водачът на Съединени американски щати е като цяло отворен за дипломация и договаряния на най-високо ниво, само че в този момент, когато Русия задълбочава спора в Украйна, не е подобаващият миг, сподели тя.

" Ние в никакъв случай няма да затворим изцяло вратата за дипломацията ", съобщи Саки, представена от ДПА, само че акцентира, че е нужна смяна на курса от страна на Москва.

Такава среща сред двамата водачи се обсъждаше през последните дни. Байдън беше дал кардинално единодушие за срещата, а Кремъл също изглеждаше отворен за концепцията, уточни Белият дом.

Саки посочи, че не е имало съответен график за нова среща сред Байдън и Путин, като по думите й това са били елементи, които е следвало да бъдат разисквани на диалога сред държавния секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън и съветския външен министър Сергей Лавров в четвъртък. Тази среща също беше анулирана.

Джен Саки съобщи още, че тръбопроводът " Северен поток 2 " " не се придвижва напред сега ", откакто Германия предприе дейности за прекъсването на плана. Саки отхвърли да посочи дали решението на Германия е обратимо, съобщи Ройтерс.

Американският президент Джо Байдън уточни по-рано, че Съединени американски щати си сътрудничат с Германия в името на това тръбопроводът " Северен поток 2 " да не проработи.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР