Евентуална намеса в изборите е много чувствителна тема за нас.

...
Евентуална намеса в изборите е много чувствителна тема за нас.
Коментари Харесай

Кристиан Вигенин: Няма да търпим каквото и да е опорочаване на честността на вота

Евентуална интервенция в изборите е доста сензитивна тематика за нас. Промените в Изборния кодекс бяха свързани с честността на вота и отчитането на гласовете на гласоподавателите. Сега отново няма да е идеално, в случай че отново по този начин наподобяват нещата поради случая с „ Информационно обслужване “. Това съобщи заместник-председателят на Българска социалистическа партия Кристиан Вигенин в предаването „ Лице в лице “ по БТВ.

Думите му са по отношение на подадената оставка от зам.-министъра на електронното ръководство Благовест Кирилов, който съобщи, че напуща поста си заради липса на бистрота. В своята позиция той твърди, че бордът на шефовете на " Информационно обслужване ", което се занимава с отчитането на изборните резултати, не е формиран съгласно резултатите от състезанието.

„ Оставката на Кирилов за нас е обезпокоителен знак. Според сигнала на зам.-министър Кирилов състезанието е бил изопачен. За нас това е подозрително “, добави Вигенин.

„ Никой не би трябвало да има интерес да се основават подозрения към честността на вота, по тази причина сезирахме прокуратурата. Ние няма да поносим каквото и да е опорочаване на честността на вота “, безапелационен е той.

Той разяснява и вътрешнопартийните несъгласия в Българска социалистическа партия. „ Такива осъществявания на конгрес на Българска социалистическа партия не е имало. Такова уронване на престижа на Българска социалистическа партия е неприемливо и по тази причина партията взема ограничения. Т.нар. съпротива няма задоволително поддръжка в партията и конгреса, разумно беше да одобряват този факт “, акцентира Кристиан Вигенин.

Той бе безапелационен, че Българска социалистическа партия няма да прави коалиция с ГЕРБ. „ Дали и по кое време ще влиза партията в обединения, ще се реши на общопартиен референдум. Досега се правеха безпочвени внушения “, посочи зам.-председателят на Българска социалистическа партия.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и ! 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР