Евентуален твърд Брекзит ще доведе до допълнителни митнически тарифи за

...
Евентуален твърд Брекзит ще доведе до допълнителни митнически тарифи за
Коментари Харесай

Германските фирми ще се сблъскат с допълнителни мита за милиарди евро при твърд Брекзит

Евентуален корав Брекзит ще докара до спомагателни митнически цени за немските компании от над 3 милиарда евро годишно, разгласи основаният в Кьолн немски стопански институт IW, като добави, че в този случай немският експорт за Англия може да спадне с до 57 на 100, оповестява Ройтерс.

Трябва да се има поради, че договарянията за слагане на завършек на траялото четири десетилетия участие на Англия в Европейския съюз навлязоха в своя финален стадий повече от две години, откакто британците гласоподаваха на референдума през 2016 година в поддръжка за Брекзит. Преди дни се заприказва, че Англия и Европейски Съюз обмислят да реализират забележителен прогрес в договарянията на идната среща на върна на 17 и 18 октомври.

Според разбор на икономическия институт IW, корав Брекзит (излизане на Англия от Европейски Съюз без реализиране на споразумение) ще засегне тежко автомобилния бранш, в който има заети към 800 хиляди германци и който съставлява най-големия експортьор на страната, защото сходен отрицателен сюжет ще коства към 60% спомагателни разноски за автомобилната промишленост.

Базираният в Кьолн институт отбелязва, че към 5% от брутния вътрешен артикул на Германия зависи директно или индиректно от търговията с Обединеното кралство, което го прави третият най-съществен търговски сътрудник за немските компании. От IW обаче прибавят: " Това може да се промени трагично в обозримото бъдеще ".

Позовавайки се на евентуалното внезапно намаляване на немския експорт за Англия, в случай че се случи сюжета корав Брекзит, анализаторът от института IW Маркус Юнг съобщи:

" Този ужасяващ сюжет би трябвало да принуди политиците да работят градивно ".

В дълготраен проект, възможен корав Брекзит евентуално ще докара до повишение на цените и до смяна на потоците на създадените в Германия артикули, добави той.

Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР