Евентуален неуспех и на третия мандат поставя под риск приемането

...
Евентуален неуспех и на третия мандат поставя под риск приемането
Коментари Харесай

Зарков: При неуспех и с третия мандат има риск за законите по Плана за възстановяване

Евентуален крах и на третия мандат слага под риск приемането на два от основните закони по Плана за възобновяване и устойчивост – за следствие на основния прокурор и антикорупционния. Това сподели министърът на правораздаването Крум Зарков  Крум Зарков Крум Зарков е роден на 21 ноември 1982 г.   Завършва 9-а Френска езикова гимназия „ Алфонс дьо в изявление за bTV. 

Днес става тъкмо един месец от първото гласоподаване на антикорупционния закон и в този момент би трябвало да стартира работата в Народното събрание текст по текст, срокът е продължен до 21 януари.

“Ако народните представители са правилни на думата си, а точно, че са се заели да одобряват законите по Плана за възобновяване и резистентност - този е един от тях и би трябвало да се работи по този начин, че да стане. А, не да се работи по този начин, че да не стане. Виждали сме и двата разновидността на работа в националното заседание ”, сподели Крум Зарков  Крум Зарков Крум Зарков е роден на 21 ноември 1982 г.   Завършва 9-а Френска езикова гимназия „ Алфонс дьо. 

В края на декември през Министерския свет мина и най-важният закон по проекта – специфичния механизъм за следствие на основния прокурор и неговите заместници. Срокът за приемането му по проекта е месец юни. Този механизъм се вкарва с промени в Наказателно-процесуален кодекс. Това е въпрос, който страната ни не може да реши още от 2009 година, когато Европейският съд по правата на индивида осъди страната ни поради липса на подобен механизъм

“Подготвили са го доста хора в Министерството на правораздаването, даже и предходният екип на Надежда Йорданова и ние го доразвихме, тъй че да свалим мониторинга от България по повече от 70 каузи от една страна и въпреки това фактически да имаме механизъм за следствие, включително и на основния прокурор ”, добави Зарков. 

Предвиждат и ограничения за повишение отчетността на обвинител номер едно.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР