Евелина Славкова гостува в предаването „Лице в лице“ и разясни

...
Евелина Славкова гостува в предаването „Лице в лице“ и разясни
Коментари Харесай

Евелина Славкова: ГЕРБ е първа политическа сила, защото ПП губи електорална подкрепа


Евелина Славкова гостува в предаването „ Лице в лице “ и обясни изследването на организация „ Тренд “, финансирано от вестник „ 24 часа “, направено в интервала 6 - 13 април измежду 1004 пълнолетни жители по метода на директно полустандартизирано изявление " лице в лице ".

В социологическото изследване виждаме, че ГЕРБ е първа политическа мощ. Това се дължи на обстоятелството, че „ Продължаваме Промяната” губи електорална поддръжка, изясни Евелина Славкова.

По думите й те нямат твърдо електорално ядро, само че и не се стараят да изградят такова.

„ Защото хората, които гласоподаваха предходната година за тях, доста елементарно могат да трансформират вота си, в случай че отидем вероятно на предварителни избори. Другата може би не изненада е „ Възраждане”, която пораства, и сега е 9.3%. През миналия месец беше към 7%, т.е. виждаме в действителност там един необикновен напредък ", сподели Евелина Славкова.

По думите й данните доста ясно демонстрират, че в действителност губещите са освен „ Продължаваме Промяната”, като лидираща в тази коалиция, само че останалите съдружни сътрудници, които към този момент четвърти следващ месец не мърдат в никаква посока, т.е. от социологическа позиция те са се свили в своите ядра и не порастват в никаква посока.

Те не натрупат позитиви от това, че са във властта и с политиките, които вършат, с нещата, които разясняват, те не съумяват да привлекат електорална поддръжка, добави Славкова.

Тя сподели, че при останалите политически обединения не се следи особена динамичност.

Що се отнася до отношението към работата на държавното управление, данните сочат, че единствено в границите на 4 месеца при позитивно 40% и 40% негативно отношение, сега имаме 58 негативно отношение на българското общество към работата на държавното управление и 27% позитивно. Тоест, виждаме, че в доста къс интервал имаме голяма динамичност във връзка с позитивното и негативното отношение по отношение на това държавно управление, изясни Евелина Славкова.

Какво демонстрират тези данни?

„ Хората първо се умориха от избори, защото предходната година 3 пъти трябваше да се явяваме пред урните, от една страна. От друга страна хората, някаква част си споделят - Ама, ще върнете ГЕРБ още веднъж, ние не желаеме това. Друга част си споделя – Ама, недейте в този момент да вършиме избори в тази обстановка с тази инфлация, би трябвало ни парламент, който да взема решения. Така че българският народ аз постоянно съм твърдяла, че той доста инстинктивно, доста вярно реагира в подобен вид обстановка ", означи социологът.



52% от българското общество са на мнение, че държавното управление няма да изкара цялостен мандат и това се дължи на още доста учредения, освен на това, че те се учат единствено в някои неща, в някои не толкоз бързо, което рефлектира и то се вижда в социологията, добави Славкова.

Другият акцент, който се прибавя към това, че те не съумяват да се оправят толкоз бързо с проблемите и те се натрупват, основава се обществено напрежение, е и фактът, който следим, че тези съдружни връзки не наподобяват добре в очите на хората. Скандалите основават чувството, че тази структура няма по какъв начин да издържи, сподели още социологът.

Гледайте целия диалог във видеото.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР