Евелин Банев-Брендо се яви пред Софийския градски съд, където решиха

...
Евелин Банев-Брендо се яви пред Софийския градски съд, където решиха
Коментари Харесай

Защитата на Брендо: Думите на вътрешния министър, че клиентът ми е кацнал на изоставено летище, са абсурдни

Евелин Банев-Брендо се яви пред Софийския градски съд, където взеха решение той да остане в ареста. Първо пред Нова тв приказва юристът му Силвия Найденова. Тя дефинира като неуместни думите на вътрешния министър Калин Стоянов, че е кацнал със аероплан на изоставено летище. Найденова обаче не даде отговор на въпроса по какъв начин точно според нея е минал българската граница.

На този декор съдът реши да одобри опасенията на прокуратурата, че Банев може да бъде предварително освободен и да се укрие преди да излежи присъдите от чужбина или да бъде предаден на другите страни.

Малко преди 12 часа Евелин Банев-Брендо се изправи пред съда. За да чуе, че до момента в който е в пандиза ще има и мярка „ задържане под стража ”. Пред NOVA юристът му разяснява решението.

„ Прокуратурата, за да предотврати бъдещо негово изгубване още веднъж, изиска това задържане под стража. Съдът, въпреки и в началото да дефинира, че представлява правен нонсенс, след това промени решението си и одобри, че може да извърши мярка за неотклонение " задържане под стража ”, уточни Найденова.

Преди да отиде в Народното събрание, в изявление за NOVA вътрешният министър не даде безапелационен отговор по какъв начин Евелин Банев-Брендо е дошъл в България. „ Имаме насоки за това кое и по какъв начин се е случило ”, сподели Стоянов.

Но хипотезата, че е кацнал на летището край село Буховци, до Търговище, през юни 2022 година, беше отхвърлена от юриста на Банев. „ Това е неуместно. Не мога да разясня такова нещо, само че не е правилно, съгласно мен. Нямам никаква визия по кое време е минал границата, питайте него. Нямам визия въобще дали е прекосявал граница ”, съобщи тя.

В петък по пистата на летището, където беше зарязан дребния аероплан през 2022 година, се движат камиони, а локалните по този начин и не са разбрали какво тъкмо се е случило тогава. „ За момента Банев не е имал формален разпит, само че има извършени беседи ”, уточни силовият министър.

Твърденията, че Банев е покровителстван от непознати служби звучат по-скоро необикновено за вътрешния министър. „ Абсурдно е, в случай че това се чува, че някой е сътрудник на която и да е работа, няма смисъл да се разяснява, тъй като този човек е осветлен ”, изрично сподели Стоянов.

Въпросът защо Евелин Банев-Брендо е решил да се съобщи тъкмо в този момент, още веднъж остава без отговор.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР