Евелин Банев-Брендо Евелин Банев-Брендо ще трябва да излежи 20 г.

...
Евелин Банев-Брендо Евелин Банев-Брендо ще трябва да излежи 20 г.
Коментари Харесай

Брендо е осъден на 20 години затвор в Италия за наркотрафик


Евелин Банев-Брендо

Евелин Банев-Брендо ще би трябвало да излежи 20 година в италиански затвор за наркотрафик. Касационният съд в Рим е отхвърлил обжалването и присъдата става ефикасна.

Мотивите за присъдата съдът би трябвало да разгласява до 3 месеца от издаването й. Веднага по-късно присъдата става ефикасна, написа в. " 24 часа ".

Адвокатът на Брендо - Карло каузи Ведова, е декларирал, че присъдата би трябвало да бъде изтърпяна в Италия. Попитан от вестника, той споделил също, че не знае къде се намира Евелин Банев сега.

През юли 2013 година съд в Милано за първи път осъди Евелин Банев на 20 година затвор. В претекстовете за присъдата съдът го уточни като началник на проведена незаконна група за наркотрафик. Делото получи популярност като " Кокаинови крале ".

През септември 2015 година Касационният съд анулираха присъдата и я върнаха за доразглеждане в Апелативния съд.

На 23 март 2016 година Апелативният съд в Милано удостовери присъдата от 20 година затвор на Брендо.

През март 2017 година той апелира присъдата.

На 8 юни т.г. обжалването е отхвърлено и присъдата става дефинитивна.

Други присъди - в Румъния и България

На 21 юни 2017 година румънските медии оповестиха, че Евелин Николов Банев, прочут като " Брендо " или " Игор ", е наказан дефинитивно от Апелативния съд в Букурещ на 10 години и шест месеца затвор по обвиняване, че е внесъл на територията на Румъния над 51 кг кокаин.

Присъдата му бе понижена - в началото Евелин Банев получи присъда от 14 години затвор от Букурещкия съд през юни 2016 година.

В началото на 2013 година Софийският градски съд призна за отговорен Банев и го осъди на 7 и половина години затвор.

Обвиненият против него бяха две - за присъединяване в проведена незаконна група, която е изпрала над 20 млн. лева от трафик на опиати, и за осъществяването на повече от две финансови интервенции с пари, добити още веднъж от наркотрафик.

На 17 март 2017 година Софийският апелативен съд понижи присъдата на Брендо на 6 години затвор.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР