Евелин Банев-Брендо е роден в Бургас на 8 октомври 1964

...
Евелин Банев-Брендо е роден в Бургас на 8 октомври 1964
Коментари Харесай

Оцелял след атентат, ползващ много имена - кой е Брендо

Евелин Банев-Брендо е роден в Бургас на 8 октомври 1964 година Дълги години тренира битка. Името му нашумява през 2007 година, когато на 17 април е разгласен за общодържавно търсене дружно със брачната половинка си Десислава и още двама свои съучастници по обвиняване за пране на над 2 млн. евро, съобщи БЛИЦ.бг.

В началото на юни 2009 година обвинителният акт против него е импортиран в Софийския градски съд. Той е обвиняем по две обвинявания – за закононарушения срещу финансовата, данъчната и осигурителната система и за присъединяване в проведена незаконна група.

През пролетта на 2011 година – 15 март, против Брендо е проведен атентат. Килър се пробва да го убие, само че съумява да го уцели единствено в ръката, Евелин Банев не е тежко ранен. Той даже не подава сигнал в полицията.

От 2018 година Евелин Банев е търсен поради наркотрафик, има издадени присъди в България и Италия. През 2021 година бе открит в къща до украинската столица Киев. Според украинската полиция той е употребявал непознати документи, а къщата е била чартърен. В нея е открита нарколаборатория.

През октомври същата година стана ясно, че Брендо има украинско поданство и може да избегне излежаването на присъдите, тъй като съгласно украинската конституция жителите на Украйна не може да бъдат екстрадирани в друга страна.

През годините името на Брендо постоянно попада в новинарските летописи както у нас, по този начин и по света. През 2012 година при интернационалната акция " Кокаинови крале " бяха задържани 30 души, измежду тях и Евелин Банев.

Соченият за " кокаинов крал " е прочут със своята нерешителност и години наред остава неосезаем за правосъдната система. Разследвания досега откриват, че той употребява няколко самоличности.

Името на Банев нашумя последно през ноември предходната година около случай с пълномощие, направено в кметството на врачанското село Тлачене. То било с дата от май 2022 година Още тогава са били подхванати оперативни дейности за изясняване дали той е участвал персонално по време на заверката на документа при кметския наместник.

Банев има сложена дефинитивна присъда от Върховния съд през 2018 година Тогава по обвиняване за пране на пари той получи шест години затвор.

През юни 2022 година Апелативният съд удостовери, че Евелин Банев-Брендо не може да изтърпи у нас присъдите си от Италия и Румъния.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР