Евелин Банев-Брендо е имал два украински паспорта - истински и

...
Евелин Банев-Брендо е имал два украински паспорта - истински и
Коментари Харесай

Брендо имал фалшив украински паспорт с името Виктор Краич

Евелин Банев-Брендо е имал два украински паспорта - същински и подправен, поради който против него има следствие на прокуратурата в Киев. Това излиза наяве от определение на Софийския градски съд от 17 май. Кокаиновият крал още веднъж е призовал магистратите да одобряват за осъществяване у нас трите му присъди от Италия, Румъния и България. Това е втората молба на Банев, която още веднъж остава без да бъде зачетена от магистратите.

Брендо беше задържан в Киев на 6 септември 2021 година след 5 година търсене с Интерпол. Съдът в Украйна го задържа за 20 дни, само че беше освободен, тъй като е станал украински жител.

Според законите там украинеците не може да имат друго поданство и не се екстрадират в чужбина за осъществени закононарушения отвън територията на страната. Паспортът на Брендо изтече в медиите там. Той беше с неговите фотоси и имена, а единствената разлика е във втората цифра на ЕГН-то му, с което се показва в България.

В определението на арбитър Мирослав Георгиев обаче се показва, че при ареста на Брендо на 6 септември м.г. е конфискуван още един паспорт. Той бил със фотографията на Евелин Банев, само че с други имена - на украинския жител Виктор Сергеевич Краич. Експертиза посочила, че Банев и Краич са едно и също лице. Точно поради този подправен паспорт в Украйна има следствие против Брендо. Брендо е прочут с това, че употребява подправени паспорти още от 2000 година, когато е залавян в Европа с документи с персоналните данни на умряло при злополука момче, както и на маджарски жител. И в двата случая на паспортите е имало фотография на Брендо, само че персоналните данни са били на други хора.

Първата молба на Евелин Банев да изтърпи трите си присъди в България е постъпила във Върховната касационна прокуратура на 1 септември 2021 година - шест дни преди да бъде арестуван в Киев, излиза наяве от определението на Софийския градски съд. Той е показал информация за присъдите си от Румъния и Италия, където би трябвало да лежи надлежно 10 и 20 година поради трафик на кокаин. След това молбата на Брендо е изпратена по подготвеност до Софийския градски съд, а в това време той е задържан. 14 дни след задържането му в Украйна съдът у нас отхвърли да гледа молбата му за обединяването на трите присъди и приемането им у нас. В нея Евелин Банев се показва с българските си персонални данни и даже декларира, че е български жител.

И тогава, и в този момент при втората молба на Брендо да влезе в пандиза у нас магистратите показват, че той би трябвало да е на територията на Европейския съюз.

“В случая Евелин Банев е на територията на Украйна, която не е членка на ЕС”, написа арбитър Мирослав Георгиев.

След като украинците заловиха Брендо на 6 септември м.г., прокуратурата изпрати документи за изгонването му в България. Процедурата не е приключила и Брендо още не е доведен с белезници.

Документи е изпратила и Румъния, която също го търси с Интерпол. Първата си присъда от 10 година затвор за трафик на кокаин Банев получи там. След това пристигна тази от Италия, където го наказаха с 20 година по шумното дело “Кокаинови крале” за импорт на тонове дрога от Южна Америка в Европа, а най-после, през 2018 година, завърши и делото му у нас на последна инстанция. Тогава стана ясно, че Брендо не е дочакал окончателното решение в процеса за пране на пари от наркотрафик и е избягал. Станал украинец още през 2015 година

За последно името на Брендо нашумя при започване на тази година с делото на швейцарската прокуратура против банката “Креди Сюис”, през която минавали милионите от наркотрафик. Преди повече от 10 година банката отказала да спомага за следствие против кокаиновия крал. По делото са подсъдими още някогашната тенесистка Елена Бергоми и треньорът по битка Георги Караманлиев, който също като Брендо е родом от Тополовград.

Освен българско и украинско поданство, за Брендо се знае, че е имал документи също от Венецуела и Малдивите. Данни за тях има по делото против него за пране на пари от наркотрафик, което завърши през 2018 година, когато той към този момент беше избягал.

Освен това проверяващите са събрали доказателства, че още преди 20 година е употребил непознати и подправени паспорти при пътуванията си в чужбина. Един от тях е бил публикуван с името и данните на 5-годишно момче, умряло при злополука през 1976 година Снимката обаче била на Брендо. заявление за издаването му е подадено в Министерство на вътрешните работи през август 2002 година Документът бил получен на 5 август. Три дни по-късно, на 8 август същата година, Брендо напуснал България с него. На 9 август е регистриран да влиза в Италия. През септември два пъти е влизал и излизал от българия с този паспорт., а през август 2003 година е излязъл с него в Гърция.

На 26 август 2003 година италианската полиция стопира кола в прохода Горица, в която се вози Евелин Банев. Тогава също се легитимирал с паспорта с данните на почиалия.
През юли 2005 година Брендо е арестуван в Испания с още двама българи. В него е открит документ на маджарски жител, само че отново с неговата фотография. С него си купил и билети за аероплан. Спътниците му, още веднъж българи, също били с подправени паспорти. Мистериозно, откакто Брендо дал същинския си паспорт от България, е освободен. Справка посочила, че има документа още от 2000 година, когато е регистриран да влиза с него в Гърция.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР