Еванголос Пуспотакис, собственик на заведение Цитадела, в интервю за Sofia24.bgГ-н

...
Еванголос Пуспотакис, собственик на заведение Цитадела, в интервю за Sofia24.bgГ-н
Коментари Харесай

Собственикът на Цитадела пред Sofia24.bg: Не знам кой съдия е пуснал на свобода този звяр

Еванголос Пуспотакис, притежател на заведение " Цитадела ", в изявление за Sofia24.bg

Г-н Пуспотакис, стана ясно, че във вашето заведение се е случил побой над малолетни девойки от мъж от ромски генезис. Въпросният човек ваш постоянен клиент ли е?


Евангелос Пуспотакис: Силно казано постоянен клиент. Посещава заведението в някакво необичайно положение, изпада в крайности, тормози хората и влиза в спор непрекъснато с някого. Проблемен човек, нападателен, нечовек просто. С него не може да се комуникара.

Има ли нещо, което се е случило въпросната вечер и е предизвикало неговото държание?

Евангелос Пуспотакис: Според мен би трябвало да му се назначи някаква психиатрична диагноза, не знам.

Какво са правили двете девойки преди момента на нападението?

Евангелос Пуспотакис: Момичетата просто са били клиенти на заведението. Не бяха единствено те. В заведението имаше 40 индивида клиенти, които той изгони. Буквално им сподели: " Махайте се от заведението, няма да идвате повече тук ". Това се случва освен в моето заведения, той се държи по този метод и на други места, в други заведения.

А той от квартал " Слатина " ли е?

Евангелос Пуспотакис: Да.

В обществените ви изяви казвате, че и вие сте получавал закани от въпросния човек?

Евангелос Пуспотакис: Да.

Какви са били заканите?

Евангелос Пуспотакис: Това той не го прави за първи път. Преди доста години отново имаше сходни случки. Беше пребил един човек, осъдиха го, лежа 3-4 години в пандиза.

Във вашето заведение ли се разиграва още веднъж този случай?

Евангелос Пуспотакис: Не. Случая поради който е бил в пандиза не е от моето заведение. Срещнал е някой и го е пребил, просто ей по този начин. След като е лежал в пандиза и в този момент се появява и още веднъж стартира да прави проблеми на всички места, освен в моето заведение.

На вас персонално този човек какво ви е казвал?

Евангелос Пуспотакис: Предишният път, когато имахме случай още веднъж в моето заведение...

От по кое време е този случай?

Евангелос Пуспотакис: Преди нова година беше. Влиза и стартира да шамаросва някакви хора, с шутове, с юмруци. Аз разбирах какво се е случило и идващият път, когато го видях му споделих, че няма по какъв начин да продължи да посещава моето заведение поради неговото държание. Той непосредствено ми сподели, че ще ме убие и унищожи, както и че ще ми възпламени заведението. Аз се обадих на 112, споделих им, че в заведението ми има агресвен човек. Дойде патрула, само че той си беше тръгнал и ме посъветваха да пусна тъжба. Пуснах тъжба до Прокуратурата, описах случая, че ме заплашва, само че след един месец ми споделиха, че нямат съображение да му издигнат обвиняване, тъй като не съм извадил здравно, че съм бил засегнат по някакъв метод от този. А не е единствено това. Към моя служителка също имаше закани. Тя се опасява доста.

А в този момент вие подадохте ли сигнал към някоя институция?

Евангелос Пуспотакис: Аз се занимавах с 1-РПУ, не ми се занимава с Прокуратурата, тъй като виждам, че няма смисъл. Вижте по какъв начин активизираха целия охраняем запас поради анонимната опасност против един прокурор. Активираха си цялата охранителна система, че той е бил заплашен анонимно. Да, но нас не са ни заплашвали анонимно и всички хора в квартала не са анонимно застрашени. Ние си имаме имена, имаме си хора, които действително ни заплашват, само че никой не ни обръща внимание. Ние не може да активираме НСО да ни пази за 100 хиляди лева на месец, тъй като не може да си го позволим, само че всеки един прокурор може и го прави. Прокурорите пазят себе си, живи и здрави да са. Аз съм сезирал 1-РПУ, каквото би трябвало съм направил, уповавам се този повече да не се мерне пред погледа ми и в заведението ми. Този човек е брутално нападателен, това не е човек. Той е нападателен звяр.

На какъв брой години са били двете девойки, имате ли такава информация?

Евангелос Пуспотакис: Непълнолетни са. За едното момиче знам, че учи в провинцията, тъй като когато последно пускахме тъжба чух, че тя е била отвличана от мястото, където учи.

Момичетата от български генезис ли бяха?

Евангелос Пуспотакис: Да.

А нападателят разбрахме, че е бил от ромски генезис.

Евангелос Пуспотакис: Да. Той не би трябвало да е свободно движещ се. Той е отвличал девойки, изнасилвал ги е, пребивал е други хора. Аз не знам кой арбитър го е пуснал на независимост.

Спадна ли текучеството на хората, които посещават вашето заведение?

Евангелос Пуспотакис: Да, те се опасяват. Аз нямам клиенти. Това е тъпо.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР