Евакуирали сме от Украйна над 3 хиляди български граждани, бесарабски

...
Евакуирали сме от Украйна над 3 хиляди български граждани, бесарабски
Коментари Харесай

Антон Марков: Евакуирали сме от Украйна над 3 хиляди български граждани

Евакуирали сме от Украйна над 3 хиляди български жители, бесарабски българи, членове на техните фамилии и чужденци. Там има доста украинци с български генезис, тъй че броя не е дребна. В Киев има няколко индивида и в регионите на Мелитопол, Мариупол и Бердянск. Това сподели за Bulgaria ON AIR ръководителят на Ситуационния център към външното ни министерство Антон Марков.

" Българите се придвижват с персонални коли в регионите Бердянск, Мелитопол и Мариупол, тъй като там няма по какъв начин да се изпрати какъвто и да било превоз. Водят се дейни военни дейности ", сподели още Марков.

В Ситуационния център има човек на телефон по 24 часа в денонощието. Има към 1000 позвънявания дневно по отношение на Украйна и Ковид ограниченията. Марков заяви и телефона, на който всички могат да се свържат със Ситуационния център - 029482404.

" Министерството на външните работи има командировани 6 консула, които седят по границата с Украйна, в Молдова и Румъния. Те са на главните контролно-пропусквателни пунктове, където спомагат нашите жители за напредването им по-късно за България. Министерство на външните работи взаимно с Министерството на превоза сме организирали ежедневни линии на пункта Сирет в Румъния ", разяснява Марков.

" В Москва към 50-60 индивида, които са изявили предпочитание да бъдат евакуирани. Но там всекидневно има полети на турските авиолинии, които са от Москва до Истанбул ", разяснява Марков.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР