Евакуираха посетителите, свидетели разказват, че нападателите са били най-малко трима,

...
Евакуираха посетителите, свидетели разказват, че нападателите са били най-малко трима,
Коментари Харесай

Терор край Москва: Въоръжени мъже откриха стрелба в концертна зала, има жертви

Евакуираха посетителите, очевидци описват, че нападателите са били минимум трима, облечени в камуфлажни униформи
Терористично нахлуване бе осъществено в концертната зала " Крокус Сити Хол " в съветския град Красногорск в Подмосковието довечера, откакто незнайни нападатели откриха пукотевица. Най-малко трима въоръжени мъже, облечени в камуфлажни облекла, са почнали да стрелят  в залата, която се намира в голям търговски център, осведомят съветските медии.

Властите оповестиха нападението за терористичен акт. Заведено е углавно дело за тероризъм незабавно след стрелбата в зала " Крокус Сити Хол ", заяви Следственият комитет на Русия.

Съобщава се за убити и ранени, само че данните за броя на жертвите все още са спорни.  " Лента. ру ", като се базира на канала в Телеграм " База ", оповестява за 12 убити и 35 ранени. Други канали в Телеграм настояват за най-малко 40 жертви. 

Към мола са изпратени минимум 50 коли за спешна помощ, осведомят Ройтерс и РИА " Новости ". Има хора на покрива, които чакат помощ и евакуация. Всички служби са вдигнати по паника, а всевъзможни събития в Подмосковието са анулирани. 

В момента тече евакуация на посетителите в комплекса, където към този момент гори и покривът на постройката, свидетелстват видеокадри от обществената мрежа " Телеграм ".  Преди да пламне пожарът, който заплашва най-малко 3000 кв. метра повърхност, се е чула детонация.
 Снимка: БТА/АР
По данни на очевидци в постройката са нахлули най-малко трима въоръжени мъже, които са разкрили огън, осведоми " Известия ".

Други настояват, че нападателите са били петима и с бради. Те са били облечени с камуфлажни униформи, описват хората. Предполага се, че нападателите са стреляли с автоматизирано оръжие. 



Днес тук е трябвало да се състои концерт на група " Пикник ", прецизира " Известия ". Нападението става по време на концерта, само че музикантите са изведени в сигурност.

Концертната зала е напълно покрай станция на метрото в града. 
 Снимка: БТА/АР
Белият дом назова случилото се в " Крокус сити " извънредно нахлуване, съобщи ТАСС, като се базира на Ройтерс. Белият дом прикани американците в съветската столица да останат там, където се намират.



Нападението възкреси ужаса отпреди 22 години, когато терористи нападнаха театъра до метростанция " Дубровка "

На 23 октомври 2002 година 40 терористи - 21 мъже и 19 дами, нахлуха в театъра до метростанция " Дубровка " в съветската столица Москва и плениха 916 души, измежду които и чужденци, отишли да гледат музикалния театър " Норд-Ост ". По-късно се оказа, че преди началото на мюзикъла чеченците са съумели да вкарат в залата голямо количество оръжие и експлозиви. След офанзивата сред редовете патрулират " черни вдовици " с револвери и колани с експлозиви. Те стояха в противоположните краища на залата, като проектите били да се взривят една след друга. Желанието ни да умрем е по-силно от вашето предпочитание да живеете ", декларира предводителят на терористите Мовсар Бараев, който упорства за евакуиране на съветските войски от Чечения и заплашва да взриви театъра.

Заложническата рецесия завърши с взлом на съветските специфични елементи, които сутринта на 26 октомври вкараха във вентилационната система токсичен газ. Заложените в театъра бомби бяха обезвредени, а терористите - избити, някои от тях, до момента в който са били упоени от газа. Той обаче провокира и гибелта на множеството от починалите заложници, най-много поради липса на съответна здравна реакция. Оказа се, че от 130-те починали, измежду които 10 деца, единствено 5 са убити от терористите, които преди да бъдат упоени, стартират да стрелят. 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР