Евакуираха подлеза на булевардите България“ и Иван Гешов“ заради авария

...
Евакуираха подлеза на булевардите България“ и Иван Гешов“ заради авария
Коментари Харесай

Евакуираха подлез в София заради авария при строежа на метрото

Евакуираха подлеза на булевардите „ България “ и „ Иван Гешов “ поради повреда при градежа на третия лъч на метрото в София. Строителен разтвор е проникнал на повърхността в подлеза и се е наложило региона да бъде отцепен. Строителната примес не е рискова за здравето на хората.

София

Оказва се, че при слагането на строителна примес под налягане за отводняване и събаряне на равнището на земния слой в тунела, през който ще минава трасето на метрото, разтворът излиза на повърхността под формата на пяна в подлеза на бул. „ България “ и бул. „ Иван Гешов “. Подлезът към този момент е отворен за прекосяване.
инж. Ангел Джоргов, зам. шеф ръководство „ Инвестиционна активност “: При инжектиране на този разтвор начело, самия разтвор си е намерил път към повърхността, по всяка възможност тези шахти които са канализационни (посочва). По тръби стигнал до повърхността и една част от него, към кубик, кубик и половина се е разляла тук в подлеза. "
При излизането си под налягане, разтворът е провокирал 10 см. разбъркване на земния слой.

Освен нерешителност за преминаващите през подлеза, повредата е провокирала щета по витрината на компютърна зала. Щетите ще се отстранят до няколко дни, споделиха от Столичния „ Метрополитен “ за БНТ2.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР