Евакуацията на цивилни от Мариупол се отлага заради продължаващия обстрел

...
Евакуацията на цивилни от Мариупол се отлага заради продължаващия обстрел
Коментари Харесай

Отлага се евакуацията от Мариупол заради обстрел на града

Евакуацията на цивилни от Мариупол се отсрочва поради продължаващия обстрел на града. Това заяви Общинският съвет в събота, съобщи ТАСС.

„ От съображения за сигурност евакуацията на популацията се отсрочва “, се споделя в известието в Телеграм канала на Общинския съвет. Като причина е посочен " обстрелът както на самия Мариупол, по този начин и на покрайнините му ".

Тази заран Русия разгласи преустановяване на огъня, с цел да могат да излязат жителите на Мариупол и Волноваха. Министерството на защитата на Руската федерация посочи, че с украинската страна са контрактувани филантропични коридори и изходни направления. „ Днес, 5 март, от 10 ч. московско време съветската страна афишира режим на тишина и отваря филантропични коридори за излизане на цивилни от Мариупол и Волноваха “, оповестиха от ведомството. От съветското Министерство на защитата прецизираха, че с украинската страна са контрактувани филантропични коридори и изходни направления.  

Впоследствие управляващите на Мариупол оповестиха, че евакуацията на популацията на града ще бъде осъществена в посока Запорожие. " От 11 часа (12 ч. московско време) стартира евакуацията на цивилното население. Маршрутът Мариупол-Николское-Розовка-Пологи-Орехов-Запорожие беше определен за филантропичен " зелен " кулоар ", гласеше известието, оповестено в събота в Телеграм каналът на Общинския съвет на Мариупол.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР