Евакуацията на ранени жители на Газа и на притежатели на

...
Евакуацията на ранени жители на Газа и на притежатели на
Коментари Харесай

Египет: Евакуациите от Газа са преустановени от вчера

Евакуацията на ранени поданици на Газа и на притежатели на задгранични паспорти през граничния пункт " Рафах " към Египет са прекратени от през вчерашния ден, оповестиха двама египетски чиновници в областта на сигурността и един медицински източник, представени от Ройтерс, съобщи Българска телеграфна агенция.
Всичко по тематиката: Войната сред Израел и Хамас 879
Единият от източниците в областта на сигурността и медицинският източник обявиха, че евакуациите са били прекратени след израелския удар в петък по кола за спешна помощ в Газа, употребена за превозване на ранени хора.

Граничният пункт " Рафах " към Синайския полуостров в Египет е единственият излаз от Газа, който не се управлява от Израел. Камионите с помощи към момента могат да минават към анклава, споделиха два от източниците.

Евакуациите започнаха в сряда в границите на интернационално съглашение, подписано с посредничеството на Европейски Съюз, чиято цел е да се разреши на някои притежатели на задгранични паспорти, както и на някои ранени поданици на Газа, да изоставен анклава.

За разлика от предходните дни през днешния ден граничните управляващи на Газа не разгласиха лист на утвърдените притежатели на задгранични паспорти и подвластни от тях лица. Стотици хора бяха евакуирани в съгласуваност с техните страни, както и десетки ранени поданици на Газа, които получават здравна помощ в лечебни заведения в Синай.

Катар, който играе съществена роля в съглашението за даване на филантропична помощ и в договарянията за освобождението на заложници, съобщи, че прави всичко допустимо да възобнови работата на значимия граничен пункт, само че не дефинира период, в който той ще проработи още веднъж.

" Бомбардировките на лечебните заведения и на колите за спешна помощ, част от това съглашение за конвои с коли за спешна помощ, които да извеждат пациенти от заплаха, сигурно не оказват помощ ", съобщи през днешния ден Маджид Ал Ансари, представител на министерството на външните работи на Катар. " Призоваваме всички страни, само че най-много окупационната войска, да се уверят, че има безвредни направления и че съглашението се съблюдава по този начин, както е реализирано ", добави той.

Генералният секретар на Организация на обединените нации и филантропичните организации, работещи в Газа, осъдиха въздушния удар на Израел по кола за спешна помощ, за която израелските военни обявиха, без да показват доказателства, че е превозвала бойци на " Хамас ", отбелязва Ройтерс.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР