Евакуацията на жителите на Мариупол и Волноваха е застрашена, а

...
Евакуацията на жителите на Мариупол и Волноваха е застрашена, а
Коментари Харесай

Русия отново обвини украинците, че саботират зелените коридори

Евакуацията на жителите на Мариупол и Волноваха е застрашена, а украинската страна отхвърля да подсигурява режима на тишина. Това декларира представителя на администрацията в Донецката национална република Едуард Басурин, чийто думи цитират съветските организации.

По-рано през днешния ден бе оповестено, че от 12 часа още веднъж ще бъдат отворени зелени коридори за евакуация на цивилното население от Мариупол и Волноваха. Вчера след оповестяването на такива коридори двете страни - съветската и украинската - взаимно насочиха обвинявания за бойкот на постигнатата договореност. Говорителят на съветското Министерството на защитата Игор Конашенков означи, че във вчерашния ден никой от жителите на Мариупол и Волноваха не е съумял да се възползва от режима на тишина.

По думите на Басурин през днешния ден прекратяването на огъня от тяхна страна е тъкмо там, където се намира коридора.

Едновременно с това заместник-ръководителят на украинската президентска канцелария Кирило Тимошенко съобщава, представен от Ukrinform, че първите рейсове към този момент са отпътували за Мариупол, с цел да изтеглят локалните поданици.

Агенцията дава информация и за трите точки, от които ще тръгнат рейсовете. Дава се и информация с рекомендации за авкуация, както и се приканват всички поданици, които считат да изоставен града със личен превоз да оказват помощ на други свои съграждани.

Президентът на Украйна Володимир Зеленский предизвести, че се подготвя от страна на съветската войска офанзива на Одеса. Секретарят на Съвета за национална сигурност и защита на Украйна Алексий Данилов съобщи от своя страна, че съветската войска приготвя второ широкомащабно нахлуване, защото не е изоставила вярата си да превземе Киев.

Малко преди този момент украинските организации оповестиха, базирайки се на радио " Свобода ", че съветските войски са открили огън по цивилни жители по време на опит за евакуация на град Ирпин, град на към 40 километра от Киев.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР