Евакуацията на жителите на Мариупол и Волноваха е застрашена, а

...
Евакуацията на жителите на Мариупол и Волноваха е застрашена, а
Коментари Харесай

Русия отново обвини украинците, че саботират зелените коридори

Евакуацията на жителите на Мариупол и Волноваха е застрашена , а украинската страна отхвърля да подсигурява режима на тишина. Това декларира представителя на администрацията в Донецката национална република Едуард Басурин , чийто думи цитират съветските организации.

По-рано през днешния ден бе оповестено, че от 12 часа още веднъж ще бъдат отворени зелени коридори за евакуация на цивилното население от Мариупол и Волноваха . Вчера след оповестяването на такива коридори двете страни - съветската и украинската - взаимно насочиха обвинявания за бойкот на постигнатата договореност. Говорителят на съветското Министерството на защитата Игор Конашенков означи, че във вчерашния ден никой от жителите на Мариупол и Волноваха не е съумял да се възползва от режима на тишина.

По думите на Басурин през днешния ден прекратяването на огъня от тяхна страна е тъкмо там, където се намира коридора.

Едновременно с това заместник-ръководителят на украинската президентска канцелария Кирило Тимошенко оповестява, представен от Ukrinform, че първите рейсове към този момент са отпътували за Мариупол, с цел да изтеглят локалните поданици .

Агенцията дава информация и за трите точки, от които ще тръгнат рейсовете. Дава се и информация с рекомендации за авкуация, както и се приканват всички поданици, които считат да изоставен града със личен превоз да оказват помощ на други свои съграждани.
 Войната в Украйна, ден 11: Експлозии разсъниха Киев и Харков
Войната в Украйна, ден 11: Експлозии разсъниха Киев и Харков

Руската страна декларира, че още веднъж ще бъдат отворени филантропични коридори в Мариупол и Волноваха

Президентът на Украйна Володимир Зеленский предизвести, че се. Секретарят на Съвета за национална сигурност и защита на Украйна Алексий Данилов съобщи от своя страна, че съветската войска приготвя второ широкомащабно нахлуване, защото не е изоставила вярата си да превземе Киев.

Малко преди този момент украинските организации оповестиха, базирайки се на радио " Свобода ", че съветските войски са разкрили огън по цивилни жители по време на опит за евакуация на град Ирпин, град на към 40 километра от Киев.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР