Евакуацията на граждани на САЩ от Хаити продължава, като около

...
Евакуацията на граждани на САЩ от Хаити продължава, като около
Коментари Харесай

Белият дом казва, че на гражданите на САЩ е казано да не пътуват до Хаити, но американците твърдят, че летището и посолството са останали отворени

Евакуацията на жители на Съединени американски щати от Хаити продължава, като към 1000 американци желаят да избягат от крайностите гангстерско принуждение, макар че мнозина се съмняват за какво администрацията не е подхванала дейности да изтегля американците по-рано.

Международното летище Тусен Лувертюр в Порт-о-Пренс беше завладяно от въоръжени банди на 4 март, откакто за първи път освободиха хиляди пандизчии, доста от които бяха членове на банди.

>

Поредицата от пагубни произшествия се случиха, до момента в който министър-председателят на Хаити Ариел Хенри отсъстваше, пробвайки се да обезпечи съглашение за сигурност с Кения, което да обезпечи навременното разполагане на 1000 служители на реда в Хаити, с цел да оказват помощ за потушаването на насилието на бандите.

Жена, носеща дете, бяга от регион, където се чуха изстрели в Порт-о-Пренс, Хаити, на 20 март 2024 година (Clarens Siffroy/AFP посредством Getty Images)

Мнозина се запитаха за какво администрацият...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР