Евакуацията на дипломати и цивилни от Афганистан беше възстановена тази

...
Евакуацията на дипломати и цивилни от Афганистан беше възстановена тази
Коментари Харесай

Възстановиха военните полети от Кабул

Евакуацията на дипломати и цивилни от Афганистан беше възобновена тази заран след конфликтите и хаоса на интернационалното летище на Кабул през вчерашния ден. Специално изпратените за задачата американски бойци съумяха да разчистят пистата от обезверени афганистанци, търсещи метод да избягат от талибаните.

Повече от 12 военнотранспортни самолета са изхвърчали до ранния следобяд. Пентагонът заяви, че на борда на един от участващите в интервенцията американски С-17 " Глоубмастър " са се качили и са превозени до Катар по едно и също време повече от 600 души. До крайности като оповестените от някои медии през вчерашния ден несполучливи опити на хора да се задържат за колесниците на излитащи самолети през днешния ден не се е стигало, настояват американските военни.
 Турция ще води разговор с всички страни в Афганистан, в това число с талибаните Турция ще води разговор с всички страни в Афганистан, в това число с талибаните
Турция води разговор с всички страни в Афганистан, в това число с талибаните, съобщи турският външен министър Мевлют Чавушоглу. " Бихме иск...

Междувременно талибаните оповестиха, че на бойците им е заповядано на задграничните дипломати, даже да не стопират транспортните им средства. А за досегашните афганистански чиновници е оповестена прошка.

В понеделник при създалият се безпорядък на летището починаха петима души.

Още от АЗИЯ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР