Евакуацията на дипломати и чужди граждани от Судан продължава. Страната

...
Евакуацията на дипломати и чужди граждани от Судан продължава. Страната
Коментари Харесай

Над 420 са жертвите на размириците в Судан

Евакуацията на дипломати и непознати жители от Судан продължава. Страната е напуснала и европейската делегация, заяви в профила си в Туитър висшият представител на Европейски Съюз за външната политика Жозеп Борел.

Съединените щати, Англия, Франция, Германия и Италия са измежду страните, които сполучливо са евакуирали свои жители. Мисията на Испания е извела сполучливо с изключение на свои жители, по този начин и представители на Аржентина, Колумбия, Португалия, Полша и Мексико. Призивите за овакантяване на Судан не престават. По рано този месец в страната избухна спор сред армията и паравоенни формирования. Загиналите към този момент са над 420.

От октомври 2021 година Судан се ръководи от военно държавно управление. Беше препоръчано да се мине на гражданско ръководство, което провокира яростна битка за власт сред двамата генерали, които преди са управлявали дружно. Въпреки апелите за неотложно преустановяване на огъня и за начало на договаряния, нито едната от двете страни не дава единодушие за това.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР