Евакуацията на дипломати и чужди граждани от Судан продължава. От

...
Евакуацията на дипломати и чужди граждани от Судан продължава. От
Коментари Харесай

Бягство от сраженията: Евакуират дипломати и чужди граждани от Судан

Евакуацията на дипломати и непознати жители от Судан продължава. От външното ни министерство ще дадат информация за дейностите на българските управляващи по-късно през днешния ден.

Съединените щати, Англия, Франция, Германия, Италия и Испания са измежду страните, които сполучливо са извели свои жители. Судан е напуснала и европейската делегация.

Продължаващите повече от седмица сражения не стихват

„ Това беше комплицирана интервенция, която приключи сполучливо. Първо, личният състав на Европейския съюз  - 21 души, към този момент са в Европа. Много други жители на Европейския съюз към този момент са отвън Судан. Не мога да ви дам съответна цифра - сигурно са повече от 1000 души “, съобщи Жозеп Борел, висш представител на Европейски Съюз за външната политика.

Евакуация е сложна и мудна, описват някои от прибралите се в родните си страни.

Всички са пристигнали безвредно в Джеда в събота

„ Евакуацията беше дълга. Преместихме се от регион в Хартум на към 1200 до 1300 км. Придвижихме се по суша, беше малко мъчно, само че имахме поддръжката на посолството на Йордания “, сподели Ахмад ал Ахрас, евакуиран жител на Йордания.

По рано този месец в страната избухна спор сред армията и паравоенни формирования. Загиналите към този момент са над 420.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР