Евакуация по въздух за българите в Ливан: Семействата с деца

...
Евакуация по въздух за българите в Ливан: Семействата с деца
Коментари Харесай

Евакуация по въздух за българите в Ливан: Семействата с деца с приоритет

Евакуация по въздух за българите в Ливан: Семействата с деца с приоритет. Започва подготовката за поетапната евакуация на български жители от Ливан по въздух, като редом се обмислят и други разновидности за евакуация.

Всички наши сънародници, които са изразили предпочитание да изоставен страната, към този момент са разпознати и ще бъдат осведомени за точния час и място на евакуацията посредством посолството ни в Бейрут, в съгласуваност със ситуационния център на Министерството на външните работи.

Приоритетно ще бъдат евакуирани фамилиите с деца и уязвимите групи.

Това решение беше взето по време на среща, ръководена от премиера Димитър Главчев, в Министерския съвет, на която участваха представители на Министерството на външните работи, Министерството на превоза и известията, Секретариатът на Съвета по сигурността и службите.

Евакуация по въздух за българите в Ливан: Семействата с деца с приоритет

Премиерът Главчев акцентира, че макар нуждата от бързи дейности, сигурността на българските жители и на екипите, които ще вземат участие в евакуацията, остава приоритет. Заместник-министърът на външните работи Елена Шекерлетова рапортува за настоящата обстановка в Ливан, обявена от българското посолство в Бейрут. Президентът Румен Радев е осведомен за подхванатите ограничения от страна на държавното управление.

напомня, че изключителна вест пристигна от министър-председателя Димитър Главчев. Премиерът привиква среща на „ Дондуков “ 1 през днешния ден. В нея ще вземат участие представители на министерството на външните работи, министерството на превоза и известията, на секретариата на Съвета по сигурността и службите.

Това предадоха доскоро от държавната осведомителна работа.

Тема на срещата ще са ограниченията от страна на българската страна за безвредното извеждане на българските жители от Ливан. Още през вчерашния ден от МВнР оповестиха, че са в цялостна готовност поради българите в Ливан.

Източник: Nova

Още вести четете в: България, Темите на деня За още настоящи вести: Последвайте ни в Гугъл News
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР