Евакуационните полети от Афганистан се възобновиха с нова спешност ден

...
Евакуационните полети от Афганистан се възобновиха с нова спешност ден
Коментари Харесай

Над 1300 са ранените в Кабул, евакуационните полети са възобновени

Евакуационните полети от Афганистан се възобновиха с нова неотложност ден след два самоубийствени атентата, ориентирани към хиляди хора, заяви Ал Джазира.САЩ настояват, че се чакат по -нататъшни опити за офанзиви преди крайния период във вторник за овакантяване на задгранични войски, с което се приключва най -дългата война в Америка.

Жителите на Кабул споделиха, че няколко полета са изхвърчали в петък сутринта .

Според известия в медиите Испания е приключила евакуацията от Афганистан. " Тези два полета приключват евакуацията на испанския личен състав и афганистанските съдружници и техните фамилии ", се споделя в изказване.

Според отчетите минимум 103 души, в това число 90 афганистански цивилни и при атентатите в четвъртък в Кабул. Ранените американци са 18.

В четвъртък най малко четири гърмежа се случиха покрай летището в Кабул на фона на евакуацията на западния боен контингент, съгласно информацията другите два са на американската войска унищожаваща муниции .

Здравен чиновник и талибански чиновник обявиха, че най -малко 72 цивилни са били убити при двете детонации отвън летището в Кабул, в това число 28 членове на талибаните , оповестява " Ройтерс ".

1338 души са ранени от поредност терористични офанзиви в столицата на Афганистан , сподели източник в афганистанското министерство на опазването на здравето пред " Спутник " в петък.

" Загубихме повече хора от американците ", разясниха талибаните, няма причина за удължение на крайния период от 31 август задграничните сили да изоставен страната .

в Кабул, потвърждавайки, че офанзивите са осъществени от филиал на ДАЕШ в Афганистан. " На тези, които са направили тази офанзива, както и на всеки, който желае зло на Америка, знайте това: Няма да извиним. Няма да забравим ", сподели Байдън.

ДАЕШ пое отговорност за офанзива , заяви осведомителната организация на терористите Amaq.

Американските сили, които оказват помощ за евакуацията чакат нови офанзиви , към този момент обстановката в Кабул е спокойна.
 Захарова се пита, щом Съединени американски щати ще нанасят удари, значи знаят къде са ДАЕШ
Захарова се пита, щом Съединени американски щати ще нанасят удари, значи знаят къде са ДАЕШ

Байдън подреди офанзиви против водачи и цели на терористи, минимум 90 души и 13 бойци на Съединени американски щати починаха при атентати
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР