Ева Кайли наруши мълчанието си. Чрез адвоката си тя отрича

...
Ева Кайли наруши мълчанието си. Чрез адвоката си тя отрича
Коментари Харесай

След изключването от Европейския парламент: Ева Кайли наруши мълчанието си

Ева Кайли наруши мълчанието си. Чрез юриста си тя отхвърля обвиняванията против нея за лобиране в интерес на Катар и пране на пари и показва съжалението си за реакцията на сътрудниците ѝ в Европейския парламент. Вчера европейската институция приключи пълномощията на Кайли като заместник-председател. От Народното събрание оповестиха, че решението е обвързвано с продължаващото следствие на белгийските управляващи против Кайли и други трима души.

Гръцкият юрист, представляващ Ева Кайли, съобщи, че тя не е получавала подкупи и се усеща предадена поради метода, по който е показана в корупционния скандал, раздрусал Европарламента.

" Тя изрази страдание поради сътрудниците ѝ от Европейския парламент, които застанаха против нея. Решението ѝ да посети Катар не е персонално, а решение на Европарламента със единодушието на Европейската комисия и висшият представител на Европейски Съюз за външните работи господин Борел ", съобщи Михалис Димитракопулос, юрист.

При обиски в Брюксел белгийските проверяващи откриха близо милион и половина евро в куфари.

" Нейната позиция е, че не е получавала подкупи, почтена е, Катар не е имал потребност от нея и не ѝ е предоставял подкупи, а тя няма какво да предложи на Катар. Що се отнася до парите, доста бих желал да отговоря, само че се преценявам с сътрудниците ми адвокати в Брюксел, съгласно които в случай че кажа нещо, ще наруша поверителността и това е престъпно действие ", съобщи Михалис Димитракопулос, юрист.

Федералната прокуратура на Белгия повдигна обвинявания на четирима души за принадлежност към незаконна организация, пране на пари и корупция. Кои са те към момента не е публично оповестено, само че имената им стремително се появиха в медиите. Става дума за Ева Кайли и още трима италианци. Катар също отхвърли да е направил нарушаване.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР