Ева Брезалиева заема второ място, а Боряна Калейн е трета

...
Ева Брезалиева заема второ място, а Боряна Калейн е трета
Коментари Харесай

Гимнастичките със силен старт на Чалъндж купата в Клуж

Ева Брезалиева заема второ място, а Боряна Калейн е трета във краткотрайното класиране за многобоя след първите два уреда на Световната чалънжд купа по художествена гимнастика в Клуж-Напока (Румъния).

Надпреварата се организира единствено шест седмици преди началото на Световното състезание във Валенсия. Брезалиева се класира за финалите на обръч и топка, а Калейн е измежду финалистките на топка, откакто позволи неточност на обръч.

Ева Брезалиева е на втора позиция в класирането за многобоя с общ актив от 65.550 точки, откакто получи оценки 32.450 на обръч и 33.100 на топка.

Боряна Калейн стартира извънредно мощно със съчетанието с топка, само че на обръч позволи груба неточност и с 64.850 (30.850 на обръч и 34.000 на топка) заема трето място след първия спортен ден.

Водачка в класирането е международната шампионка от София 2022 София Рафаели от Италия с 67.000 точки (35.450 на обръч и 31.550 на топка).

Три от четири вероятни финала за България. Брезалиева ще спори за оценките на обръч и на топка в неделя, откакто получи надлежно пета и втора по мощ оценки. С най-голям резултат от 34.000 точки Калейн се класира за финала на топка.

Съдия за България в самостоятелната конкуренция е Филипа Филипова, която през днешния ден беше в панела за компликация с уреда на топка.

Утре конкуренция продължава със съчетания с бухалки и с лента, след което ще станат ясни призьорките в многобоя и финалистите на обособените уреди./БТА
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР