Еурострой“ не се отказва от 100-те дка кариера край Крумово.

...
Еурострой“ не се отказва от 100-те дка кариера край Крумово.
Коментари Харесай

Пловдивско дружество не се отказва от идеята за 100 дка кариера край Крумово

„ Еурострой “ не се отхвърля от 100-те дка кариера край Крумово. Дружеството е подало отначало документите си за употреба на находището край местността „ Стоянчова чешма–2 ”. Това се случва седмица откакто процедурата по капиталовото предложение бе прекъснато от РИОСВ-Пловдив поради публично несъгласие и пропуснати периоди.
Прочетете още
Преди да се случи това от Басейнова дирекция „ Източнобеломорски регион “ бяха поискали спомагателна информация от компанията. Такава не била подадена в период и това стана причина за привършване на процедурата от страна на институциите.

Както медията на писа, компанията за рандеман и преправка на инертни материали разполагаше с правото да апелира това решение пред Административен съд-Пловдив. Вместо това от „ Еуростой “ са стартирали нова процедура, която всъщност не се разграничава от миналата.

В капиталовото предложение е посочено, че срокът на концесията на находището е 35 години. През това време ще се добиват 35 000 м3 пясъци и чакъли годишно. Няма да се реализират взривни или пробивни действия. Вместо това добитият материал ще се извозва до площадка в Катуница, където ще се преработва.

Концесионната повърхност е на задоволително разстояние от околните обитаеми места. Тя обаче попада в рамките на предпазената зона на “Река Чая “.

Инвеститорът е показал, че планува „ локално и нищожно “ въздействие върху околната среда. Предвидено е обаче отпадни води от индустриалния развой да се филтрират и заустват в Чая. Ще се употребява запас от общински водоеми за оросяване на работната площадка, което става с разрешението на Община „ Родопи “.

Изчаква се Регионална ревизия по околната среда и водите да реши дали е належащо осъществяването на ОВОС/Оценка за влияние върху околната среда/.

Дружеството „ Еуростой “ се ръководи от предприемачите Юри Хаджиев, чието име се свързва с още 29 компании, и Иван Васев, който упражнява активност в още 8 други компании.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР