Eurosport продължава да затвърждава позициите си като най-доброто място за

...
Eurosport продължава да затвърждава позициите си като най-доброто място за
Коментари Харесай

Евроспорт ще излъчи новия сезон в UCI

Eurosport продължава да затвърждава позициите си като най-хубавото място за милионите почитатели на колоезденето във всичките му дисциплини и през 2021 година след подписаното съглашение за придобиване на правата върху надпреварите на Union Cycliste Internationale (UCI) от European Broadcasting Union (EBU).

Договорът включва някои от най-знаковите съревнования от UCI като UCI Road World Championship, UCI Track Cycling World Championship, UCI Mountain Biking World Championship, BMX World Championship, Urban Cycling World Championship, Cyclo-Cross World Championship, както и заключителната фаза на сезона в Cyclo-Cross World Cup посредством извънредно лъчение на територията на 35 европейски страни.

През 2021 година Eurosport ще излъчва разнообразни колоездачни съревнования при мъжете и дамите в над 290 дни от годината, предоставяйки несравнимо отразяване на най-престижните надпревари като Тур дьо Франс, Ла Вуелта и Джиро д‘Италия, както и над 35 надпревари от сериите UCI, които ще бъдат излъчени по Eurosport, Global Screening Network, както и стрийминг платформата Discovery+ в страните, в които тя е налична. В допълнение на това идните Олимпийски игри в Токио ще бъдат сцена на борба за 22 медала сред най-елитните колоездачи, като всяка минута от олимпийската конкуренция ще бъде излъчена онлайн единствено в платформите на Discovery.

Андрю Джорджу, президент на отдел Глобални спортни права и Спортен маркетинг в Eurosport, показа: „ Новото ни съглашение с UCI и EBU е удостоверение за нашата лоялност към най-голямата общественост от колоездачни почитатели в света и заздравява връзката сред Discovery и UCI. Двете компании към този момент работят в тясно съдействие по няколко плана, като Eurosport Events ще бъде основен сътрудник в излъчването на Шампионската лига на UCI по колоездене на писта “.

“Тази година ще бъде паметна за почитателите на колоезденето и сме доста щастливи че ще можем да проследим невероятното пътешестване на най-хубавите колоездачи в света през голям брой страни и дисциплини в подготовката им за Олимпийските игри. Нашето завещание в колоезденето е несравнимо с това на никой различен и без значение дали надпреварите ще се излъчват по Eurosport, GCN или Discovery+, Discovery ще обезпечи на почитателите едно необикновено преживяване, като всяка значима история през годината ще бъде отразена “, добави Джорджу.

Ключови дати в календара на UCI:
• Края на януари - UCI Cyclo-Cross World Cup
• 30-31 Януари - UCI Cyclo-Cross World Championship, Оостенде (Белгия)
• 17-22 Август - UCI BMX World Championship, Арнхем (Нидерландия)
• 25-28 Август – UCI Mountain Bike World Championships, Вал ди Соле (Италия)
• 18-26 Септември - UCI Road World Championship, Фландрия (Белгия)
• 13-17 Октомври - UCI Track Cycling World Championship, Ашгабат (Туркменистан)
• TBC - UCI Urban Cycling World Championship
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР