European Open, финалФеликс Оже-Алиасим – Себастиан Корда 6-3, 6-4Феликс Оже-Алиасим

...
European Open, финалФеликс Оже-Алиасим – Себастиан Корда 6-3, 6-4Феликс Оже-Алиасим
Коментари Харесай

Оже-Алиасим продължи да лети високо с титла в Антверпен


European Open, край

Феликс Оже-Алиасим – Себастиан Корда 6-3, 6-4

Феликс Оже-Алиасим продължава да усилва възможностите си за класиране на Финалите. След като предходната седмица завоюва купата във Флоренция, в този момент канадецът добави още един ATP 250 трофей във визитката си – този от Антверпен, след триумф над Себастиан Корда. По този метод международният №10 усили преднината си пред Тейлър Фриц в конкуренцията към Торино и към този момент гледа самоуверено към шампионата на най-хубавите осем.

Това е трета ATP купа за Оже-Алиасим, който през февруари победи и в Ротердам. Преди конкуренцията в Нидерландия той бе в серия от осем следващи изгубени финала, само че по-късно завоюва три от четирите мача за купа, до които доближи, като и трите победи бяха без изгубен сет.

Оже-Алиасим записа доста повече асове (7-1) и уинъри (23-10), като в това време направи по-малко двойни (1-2) и непредизвикани неточности (5-11). Канадецът завоюва 85% от точките си на първи сервис (34/40) и осъществя два от четирите си брейкпойнта (50%), до момента в който Корда не съумя да оползотвори нито една от двете си благоприятни условия за пробив.

След равностойното начало Оже-Алиасим стигна до първия брейкпойнт в мача при 3-2. Пробивът стана факт откакто първата ракета на Канада пласира зрелищен минаващ форхенд по правата, който не остави шансове на Корда. Миналогодишният полуфиналист от US Open успяваше да управлява разиграванията благодарение на качествения си начален удар, комбиниран с отлични къси топки, като Корда не успяваше да нмаери отговори на теи внезапни промени в темпото. Американеьът избави сетбол и завоюва подаването си в осмия гейм, само че Оже-Алиасим не пропусна опцията да сервира за сета и се наложи с 6-3.

Във втория сет Корда имаше отличен късмет да върне интригата в дуела, само че пропусна два следващи брейкпойнта при 2-1. Тези пропилени шансове след това му костваха доста скъпо, защото Оже-Алиасим се възползва от съмненията в играта на американеца и още веднъж съумя да пробие пръв, след което затвърди брейка и усили задатъка си на 4-2. Това бе повратният миг за изхода от дуела, защото международният №10 не разреши на съперника си да стигне до нов късмет за пробив и победи с 6-3, 6-4 след 81 минути на корта.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР