Eureka Trading, платформа за крипто търговия, специализирана във сектора на

...
Eureka Trading, платформа за крипто търговия, специализирана във сектора на
Коментари Харесай

Eureka Trading предлага награда от $3 милиона, за да си върне откраднати средства

Eureka Trading, платформа за крипто търговия, профилирана във бранша на финансови деривати, предложи премия от над $3 милиона за възобновяване на откраднатата ѝ криптовалута.

Основателят разкри, че платформата е претърпяла загуба в размер на $15 милиона заради приключване на частен ключ и следващ крипто хак. Този ход подхожда на наклонността измежду крипто платформите да подтикват възобновяване на изгубени средства посредством награди.

През последните седмици хакери върнаха средства след договаряния, а някои даже се извиниха за дейностите си. Наградата от $3 милиона, препоръчана от Eureka Trading, може да се усили според от оказаното подпомагане.

Платформата твърди, че ръководи активи за над $500 милиона и има месечен оборот от над $50 милиарда.

Освен това хакванията и експлойтите в бранша на незаменяемите токени (NFT) стават все по-разпространени, защото злонамерените лица постоянно употребяват фишинг офанзиви в обществените медии, с цел да компрометират портфейли и да откраднат скъпи NFT.


 


Тенденцията, при която се оферират финансови тласъци за възобновяване на изгубени средства набира известност измежду крипто платформите, като Eureka Trading е най-скорошната компания, която употребява метода.

Хакването на Eureka Trading е един от многото произшествия през тази година, като единствено през първото тримесечие на 2023 година хакерите са откраднали над $320 милиона.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР