Euler Finance, базиран на Етериум протокол за отпускане на заеми,

...
Euler Finance, базиран на Етериум протокол за отпускане на заеми,
Коментари Харесай

Euler Labs изисква откраднатите $196 милиона да бъдат върнати в рамките на 24 часа

Euler Finance, основан на Етериум протокол за разпределяне на заеми, се пробва да възвърне милиони долари, откраднати от нападател.

Euler Labs, екипът, който стои зад протокола даде на нападателя 24 часа, с цел да върне 90% от средствата и да задържи 10% или да понесе правни последици.

Те оповестиха и премия от $1 милион за информация, която води до арестуването на хакера и връщането на всички средства.

Въпреки че някои сложиха под въпрос ефикасността на този метод, екипът към този момент се е свързал с правоприлагащите органи в Съединени американски щати и Обединеното кралство, както и с платформите за блокчейн разузнаване Chainalysis и TRM Labs, с цел да оказват помощ за следенето на нападателя.


 


Екипът се е свързал и с по-широката общественост на Етериум , с цел да подкрепи напъните. Оттогава Euler Finance блокира депозитите и функционалност за дарения, с цел да предотврати по-нататъшни офанзиви.

Екипът обаче призна, че уязвимостта, която е разрешила на нападателя да експлоатира платформата, не е била открита по време на одита на смарт контракта, който е бил във веригата в продължение на осем месеца преди офанзивата.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР