Еуфорията завладяла Пловдив за историческия финал за Купата на България

...
Еуфорията завладяла Пловдив за историческия финал за Купата на България
Коментари Харесай

Рекордно нашествие на фенове за финала, бултрасите три пъти повече

Еуфорията превзела Пловдив за историческия край за Купата на България сред Ботев (Пловдив) и Локомотив (Пловдив) е голяма. Цели 20 000 пловдивчани ще пътуват за столицата, с цел да следят най-важното дерби в историята на градското съревнование сред " канарчетата " и " смърфовете ". Именно толкоз билети се чака да бъдат продадени от уредниците за мача на стадион " Васил Левски " още през днешния ден, откакто тази заран над 19 000 билета към този момент имаха своите притежатели. Това ще е връх за родния футбол за мач в безпристрастен за два отбора град в новата история на футбола ни, откакто ще бъде изпреварен финалът Левски - Черно море от 2015 година, когато към 18 000 дойдоха на " Лазур ". Близо 15 000 от тях бяха почитатели на " сините ", а 3000 подкрепяха " моряците ".

Сега близо 15 000 билета към този момент са изкупени от " жълто-черните ", които мечтаят за втора купа в последните три сезона. Бултрасите ще са в Сектор " А " и Сектор " Б ", като лъвчето сред двата бранша също е в продажба. Буферната зона на стадиона ще бъде лъвчето сред секторите " Б " и " В ", както и два от блоковете на бранш " В " в посока " Б ".
 Феновете на Ботев (Пд) и Локомотив (Пд) по време на дербито @@@
" Смърфовете " за взели към 4000 билети до дози миг, като агитката е настанена в бранш " Г ", където към този момент са разграбени централните блокове, а останалата част от почитателите в " черно-бяло " са заели най-хубавите места в Сектор " В ".
 Феновете на Ботев (Пд) и Локомотив (Пд) по време на дербито @@@
Днес е последният ден, в който билети могат се купуват от магазина на ул. Нестор Иванов 1 и касите на " Коматево " за почитатели на Ботев, както и на " Лаута " от тези на Локо. Желаещите да участват на трибуните могат да си взимат билети до началото на мача от мрежата на Евентим и ОМВ.

Двата отбора идват този следобяд в София, откакто организираха своите тренировки на клубните си бази.

Това ще е трети мач сред пловдивските грандове отвън Пловдив, както и втори на Националния стадион. Първият път през 2014 година Ботев победи с 2:1 в София, а вторият път срещата приключи 1:1 в Бургас през 2016 година, като и двата мача бяха за състезание.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР