Еуфорията около Великден тече с пълна сила, а вкусните козунаци

...
Еуфорията около Великден тече с пълна сила, а вкусните козунаци
Коментари Харесай

Колко часа трябва да бягаш, за да изгориш калориите от 1 козунак

Еуфорията към Великден тече с цялостна мощ, а вкусните козунаци са измежду най-честите посетители на трапезата ни. Замисляме ли се обаче какъв брой време би трябвало да прекараме в тренировки, в случай че желаеме да обезвреждаме нездравословното влияние на сладките празнични хлябове?

Екипът на woman.bg направи елементарна калкулация какъв брой часа би трябвало да бягаш на пътеката във фитнеса, в случай че решиш да хапеш един козунак на Великден, без това да се отрази на талията ти. И тук въобще не приказваме за домашните вкусотии, които са с мнооого масло и дори малко свинска мехлем, в допълнение с локум и доста стафиди. Там ситуацията с калориите е толкоз съществено, че не бихме си развалили празника, с цел да ги пресметнем.

И въпреки всичко - в един най-обикновен козунак от магазина има към 370 калории в 100 грама. Ако приемем, че естествения козунак е към 1 кг (тук мълчим за тези, които си купуват козунаци по 2 и 3 килограма), то в един подобен великденски деликатес се оказва че има 3 700 калории.

Попитахме фитнес експерт какъв брой време ни е нужно, с цел да изгорим тези калории. Според него, в случай че хабим приблизително по 600 калории за леко тичане на пътеката във фитнеса, би трябвало да се потим 6 часа без да стопираме, с цел да изгорим калориите единствено от един козунак.

А в този момент се замислете вие какъв брой части козунак хапнахте през днешния ден. Е, колкото и да е, не забравяйте, че до юни остава единствено един месец и в случай че в миналото е уместно да започнете диета - то това е в този момент!
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР