Еуфория! Папа Франциск пристигна в Раковски ВИДЕО Посрещнаха с "Алилуя"

...
Еуфория! Папа Франциск пристигна в Раковски ВИДЕО Посрещнаха с "Алилуя"
Коментари Харесай

250 деца в Раковски към папа Франциск: Ние те обичаме!

Еуфория! Папа Франциск дойде в Раковски ВИДЕО Посрещнаха с "Алилуя " папа Франциск в Раковски Доктор сервира Светата Дева на папа Франциск В Раковски плачат от наслада! Папа Франциск трогна вярващите

„ Вие, скъпи деца, сте пристигнали от всяко кътче на тази Земя на розите, с цел да участвате в този превъзходен празник, който, сигурен, съм, в никакъв случай няма да забравите: вашата първа среща с Исус в тайнствата “. С тези думи папа Франциск се обърна към миряните в църквата „ Пресвето Сърце Исусово “ в град Раковски. Светият отец даде първо причестяване на 250 деца от всички католически краища в страната на възраст от 9 и 10 години.

Според канона първото причестяване може да се прави единствено от свещеник. Това свещенодействие се практикува не директно след кръщенето, както при православните, а когато детето е навършило 9 или 10 години. При миропомазанието детето получава още едно име, което си избира единствено. С името детето си избира и светец,, чиито хрумвания и действия то желае да следва умишлено.

След края на причастието децата скандираха: „ Ние те обичаме “. От балкона децата бяха поръсени с бял розов цвят.

„ Някой от Вас би могъл да попита: само че по какъв начин можем да срещнем Исус, който е живял преди толкоз доста години, и след това е починал, и е бил положен в гроба? Истина е: Исус е направил един популярен жест на обич, с цел да избави хората от всички времена. Виждам ви облечени в бели облекла, това е прекрасен и значим знак, облечени сте като за празник “, сподели още Римският свещеник.

Той уточни, че Първото Причастие е на първо място един празник, в който честваме Исус, Който пожела да остане постоянно до нас и в никакъв случай да не ни изостави. „ Този празник е вероятен с помощта на нашите родители, баби, дядовци и на енориите ни, които ни помогнаха да растем във вярата. Изминахте дълъг път, с цел да дойдете тук в град Раковски. Вашите свещеници и катехисти, които водеха вашето вероучение, ви придружиха и по пътя, който ви води през днешния ден до срещата с Исус и да го приемете в сърцата си “, означи главата на Римокатолическата черква.

„ Да приемеш първото причестяване, значи да желаеш всеки ден да си все по-близо да Исус, да пораства другарството ти с него и да помагаш на другите да се любуват на другарството, което желае да ни подари. Господ се нуждае от вас, с цел да може да извърши чудото, да подари своята наслада на вашите близки и другари “, заключи той.

Папа Франциск бе приветстван от Софийско-Пловдивския свещеник монсеньор Георги Йовчев. „ Раковски, нашата земя, е земя на вярата. Добре пристигнали, Свети Отче! “, сподели той.

По думите ми всичките деца са извървели един дълъг нравствен път, преди да дойдат тук за първата си среща с Исус Евхаристия. По този път те са постоянно са били придружавани от своите родители, свещеници, монахини, катехисти, които са ги научили освен за значимостта на великото събитие, което ще преживеят, само че са ги предиздвикали и да схванат, че това значимо събитие ще промени изцяло живота им.

„ Уверяваме Ви, Ваше Светейшество, че в нашите молебствия постоянно има привилегировано място за Вас, дружно с това на нашите най-скъпи хора, освен през днешния ден, само че вечно “, уточни монсеньор Йовчев.

След причастието Светият отец се отдръпна за обяд с католическите свещеници в манастира на сестрите францисканки „ Св. Елисавета “. По-късно следобяд той ще се срещне с вярващите в църквата „ Св. Архангел Михаил “ в квартал Секирово.

Снимки Слави Калинов
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР