Еуфория“ е един от най-нашумелите сериали в последните седмици, след

...
Еуфория“ е един от най-нашумелите сериали в последните седмици, след
Коментари Харесай

Гимназията в сериала „Еуфория“ vs гимназията в реалния свят

„ Еуфория “ е един от най-нашумелите сериали в последните седмици, откакто излезе и неговият втори сезон в платформата HBO GO. Сериалът наблюдава историята на група гимназисти и техните безредици и проблеми. Грим, празненства, разкрепостен живот, опиати, красиви момчета и девойки – по този начин е показан животът в гимназията. Доколко обаче тази представа  кореспондира с действителността на тийнейджърските години? 

Виж още: А да не би да е флирт? 7 явни знака, които хората постоянно пропущат

Всеки е бил на 16 години – време, в което морето ни е до колене и целият живот е пред теб. Изживяванията, които сме претърпяли на тези години, в някои обстановки се припокриват с концепцията на сериала, само че в множеството пъти много се разграничават от всичко, което „ Еуфория “ ни демонстрира.  

Купони и алкохол

Тийнейджърските години в действителност са един безконечен ваучър. Купонът обаче не е тъкмо, както е разказан в сериала – огромни свободни къщи, без родители, с доста алкохол и съседи, които не викат полиция. В действителния живот нямаш разполагаем цяла къща на три етажа, в която да поканиш випуска, само че пък и свободният апартамент, когато вашите са на отмора за уикенда, прави работа, с цел да събереш компанията от класа ти. 

Разкрепостен живот 

Да, в гимназията има доста от „ първите неща “. В множеството случаи обаче те са по-скоро почтени, а разкрепостеното поведение е присъщо за единици от всеки випуск. В „ Еуфория “ това надалеч не е по този начин, скандалното държание и провокативния метод на обличане са отличителна линия на огромна част от персонажите в сериала, където родителите нямат думата. 

Виж още: За какво ни лъжат фитнес инфлуенсърите?! Детокс чайове, пластични интервенции и още

Красиви девойки и атлетични момчета

Нека си признаем, в гимназията надалеч не изглеждахме като cast-a в „ Еуфория “ – огромни гърди, красиво лице, плочки и необятни плещи при момчетата. Истината е, че актьорите в сериала не са младежи и поради това и не наподобяват като такива. Например актрисата, която играе Мади, е на 31 години. Останалите основни герои също са 20 + годишни. 

Училището е сред другото 

Не желаеме да звучим като кисели възрастни, само че ученето в гимназията не е сред празненствата и излизанията, а е значима част от този интервал. Когато си на 16 години. може би не ти се коства по този начин, само че когато си на 19 години и аплайваш за университет, осъзнаваш значимостта на това да си положил задоволително старания, с цел да влезеш в специалността, за която мечтаеш. 

Изображение: https://www.instagram.com/euphoria/

Източник: vbox7.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР