ЕЦБ повиши лихвените си проценти от 0,5 процента на 2,5

...
ЕЦБ повиши лихвените си проценти от 0,5 процента на 2,5
Коментари Харесай

Кристин Лагард: ЕС да спре бързия ръст на заплатите

ЕЦБ увеличи лихвените си проценти от 0,5 % на 2,5 % от юли

Заплатите в еврозоната се усилват по-бързо, в сравнение с желаят в Европейската централна банка и тя би трябвало да предотврати това да добави към към този момент високата инфлация във валутния блок, съобщи президентът на ЕЦБКристин Лагард, представена от европейската редакция на Politico и.

" Знаем, че заплатите се усилват, евентуално с по-бързи темпове от предстоящото “, сподели Лагард пред хърватския вестник Jutarnji list, преди Хърватия да се причисли към валутния блок. " Не би трябвало да разрешаваме инфлационните упования да се усилят или заплатите да имат инфлационен резултат “.

Лагард добави, че сега лихвените проценти на ЕЦБ би трябвало да са по-високи, с цел да се ограничи инфлацията. Централната банка би трябвало да " вземе нужните ограничения ", с цел да понижи инфлацията до 2 % от настоящия ѝ % от близо 10 % в еврозоната, сподели тя.

" Трябва да внимаваме вътрешните аргументи, които виждаме, които са свързани основно с фискалните ограничения и динамичността на заплатите, да не доведат до одобряване на инфлацията “, предизвести Лагард.

ЕЦБ увеличи лихвените си проценти от 0,5 % на 2,5 % от юли в опит да спре скока на инфлацията. Централната банка увери, че е подготвена да предприеме спомагателни ограничения, с цел да се опита да докара равнището на инфлация допустимо най-близо до 2 % - както се изисква в мандата на ЕЦБ. Лагард не даде детайлности за новите политики в изявлението.

Тъй като Хърватия става най-новият член на общата валута на Европейски Съюз на 1 януари, Лагард означи, че " еврото ще служи като щит за Хърватия “, само че предизвести, че това " не значи, че би трябвало да спрете с промените “.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР